Глутеопластика

Глутеопластиката е процедура, при която се коригира формата и размера на глутеалната област (седалище) и се подобрява външния й вид. Естетичните проблеми в тази зона могат да бъдат причинени или свързани с наличие на излишна кожа и/или мазнини натрупани поради стареене, наследственост, драстична загуба на тегло.

Тази процедура не бива да се бърка с „brazilian butt lift”, при който се придава обем чрез трансфер на мастна тъкан (липофилинг) или импланти.Глутеопластиката се отнася само до премахването на кожа или мазнини чрез хирургично изрязване и липосукция.

Кога е подходяща тази операция?

Няколко са основните случаи, в които тази операция е подходяща:

  • След бариатрична интервенция (хирургично лечение на болестно затлъстяване) или значителна загуба на тегло чрез диета;
  • При отпусната кожа под линията на талията след бременност или поради стареене;
  • При значително отпускане и еластичност на кожата на задните части.

Ако сте в добро здравословно състояние, позитивно настроени и с реалистични очаквания, то вие сте подходящ кандидат за тази процедура.

Какво представлява процедурата?

Процедурата се извършва под пълна анестезия. Нейната продължителност е в рамките на 2-3 часа. Вашият хирург ще направи разрез в горната част на глутеалната област или под бузите на дупето, в зависимост от конкретния случай. Целта е да се премахне излишната кожа и да се лифтират подлежащите меки тъкани,  с идея за подобряване на контура. Може да се направи и липосукция за по-добро оформяне на контурите и придобиване на баланс в тези области. Всички разрези се зашиват и затварят послойно, за да остане кожата стегната.

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Какво да правя след процедурата и време за възстановяване?

Много важно за вашето бързо и добро възстановяване е да изпълнявате точно указанията дадени ви от Вашия хирург.

След процедурата ще ви бъдат сложени дренажни тръбички за няколко дни. Ще трябва да носите  специално компресивно бельо , което ще придържа задните ви части стегнати в новата им форма в рамките на 6-8 седмици. Ще имате подуване, което ще отмине след няколко седмици.

Периодът на възстановяване е малко по-дълъг защото глутеалната мускулатура (мускулите на задните части) е една от най-важните мускулни групи в нашето тяло. Те се използват за доста физически активности като: ходене, бягане, а дори и при стоене.

През първите 3-4 дни ще трябва да спите по корем или на една страна. Много хирурзи не позволяват сядането в първите 10-14 дни освен при ходене в тоалетната и хранене. След известно време ще използвате възглавница, която ще бъде сложена под бедрените мускули без да докосва задните ви части. Директен натиск трябва да се избягва поне 8 седмици. Крайният резултат ще може да видите след 3-6 месеца след като спаднат отоците и подуването.

Глутеопластиката е доста обширна и ще изисква от 2-3 седмици преди да започнете нормалните си активни дейности.

Колко дълготрайни ще са резултатите от операцията?

Резултатите от тази процедура са за цял живот. Възрастта , прекарана бременност и драстични промени в  теглото,  могат да се повлияят и резултатите от операцията.  В същото време, ако водите здравословен живот , избягвате разтягане на кожата чрез покачване на теглото ви , то вие ще се радвате на младоликите контури които ще имате за дълъг период от време.

Какви са рисковете от операцията?

Рисковете и тяхното избягване ще бъдат обсъдени с Вашият хирург предварително, по време консултацията. Най-честите неприятни последствия са кървенето и кръвонасядането. Винаги след такава операция има някаква степен на оток и нараняване на подкожни тъкани.

Какви белези ще има от операцията зависи от това какви точно техники са използвани. Ще обсъдите това с Вашия хирург по време на консултацията.

Вие може да минимизирате рисковете като спазвате точно указанията дадени Ви от Вашия хирург.

Каква е цената на глутеопластиката?

Ние определяме цената на спрямо индивидуалните изисквания на пациента. Виж всички цени на Глутеопластика тук.

    Трайни и видими резултати

    глутеопластика резултати