Уголемяването на бюста е сред най-популярните естетични процедури по целия свят, а днес, благодарение на медицинския напредък, може да се осъществи ендоскопски, “scarless”, с много по-кратък и лек възстановителен период

Какви са предимствата на процедурата за пациента?

При тази високотехнологична интервенция имплантите се поставят през по-малки, дискретни и почти невидими разрези, обикновено под мишницата.

Едно от най-важните предимства на ендоскопското уголемяване е, че благодарение на модерната апаратура, хирургът разполага с технология за директен визуален контрол, което е предпоставка резултатите да са по-прецизни и естетични, в сравнение с класическото уголемяване на бюста.

Разберете повече за щадящото модерно ендоскопско поставяне на гръдни импланти от водещия пластичен хирург, сертифициран за процедурата – д-р Евгени Шарков.

Д-р Шарков, какво е ендоскопско уголемяване на бюста и каква е разликата с класическата процедура?

Д-р Шарков: Ендоскопското поставяне на импланти се извършва с високоспециализирана апаратура, за чието прилагане хирургът и екипът му трябва да са специално обучени.

При това щадящо поставяне на гръдни импланти разполагаме с директен визуален контрол върху всичко, което се случва по време на интервенцията. Това ни позволява по-голяма прецизност и съответно много по-високо качество на изпълнението и резултата.

Използват се минимални разрези, възстановяването е по-бързо и комфортно, травмата на тъканите е по-малка.

Какви са предимствата на процедурата за пациента?

Д-р Шарков: Често западните ми колеги наричат ендоскопското поставяне на импланти “scarless” или “без белези”. Предимствата за пациента са много – белезите са почти незабележими, възстановителният период е доста по-бърз, болката и травмата са минимални.

Благодарение на технологията и опита, можем чрез директен визуален контрол да поставяме и дори подменяме импланта през по-малък разрез – през мишницата – аксилата, вместо на самата гърда или под нея.

Какви са предимствата на процедурата за пациента?

Това, че хирургът може да вижда всичко ясно на екрана, е изключително, защото с модерното оборудване не работим “на сляпо”, както се случва при класическата интервенция, широко прилагана по целия свят. С ендоскопската технология рисковете, както за кървене, така и за резултатите, са значително по-контролирани.

Макар че тук няма големи разрези, симетризирането, повдигането и други корекции на бюста може да бъде извършено паралелно с поставянето на имплантите, което е още едно безспорно предимство.

Кой е подходящият пациент за ендоскопско уголемяване на бюста?

Д-р Шарков: Всяка оперативна интервенция трябва да започне с консултация, на която хирургът да прецени коя процедура е най-подходяща за постигане на целите на пациента.

Процедурата изисква ли по-различна грижа по време на възстановителния период?

Д-р Шарков: Грижите при ендоскопското уголемяване на бюста са доста по-малко и за по-кратък период, заради по-малката травма и по-бързото възстановяване. Дискомфортът за пациентката също е доста по-малък, в сравнение с отворена операция.

Вашият хирург ще ви даде точни указания за следоперативния период и ще посетите кабинета му няколко пъти за контролно проследяване, в рамките на следващите седмици.

Кой хирург може да прилага ендоскопско уголемяване на бюста?

Д-р Шарков: Този, който има опит в стандартното уголемяване на бюста, притежава високоспециализираната техника, и разбира се е преминал специален курс на обучение за тези интервенции.

Аз и екипът ми сме сертифицирани от д-р Кьоплер в Мюнхен.

Ендоскопското уголемяване на бюста е модерна, минимално инвазивна процедура с незабележими белези и бързо възстановяване.

Запишете час за консултация за ендоскопско поставяне на импланти при д-р Евгени Шарков във VDerm на 0700 70 150