Клиниката

V DERM е изцяло нова концепция в областта на естетичната дерматология и трансплантацията на коса.
Клиниката предлага персонализиран високоспециализиран подход съобразен с нуждите и очакванията на всеки пациент. Дългогодишният опит в областта на естетиката от страна на нашия специалист дерматолог, се допълва от висококачествените грижи за вашата кожа от страна на медицински козметик с дългогодишен опит и кинезитерапевт.

Разполагаме с доказано най-ефективните в световен мащаб, последно поколение лазери на Syneron Candela за трайна и безболезнена епилация, както и с радиочестотна апаратура eTwo за подмладяване и лифтинг на кожата.

Можем да се похвалим с първата в Европа иновативна технология за трансплантация на коса – SmartGraft, чиято изцяло роботизирана концепция се радва на дългогодишен опит и положителен отзвук в САЩ.

Свържете се с нас
Д-р Ирина Шаркова
Д-р Ирина ШарковаСпециалист “Дерматология и венерология”
Завършва медицина в Медицински Университет – София с грамота за отличен успех. Защитава специалност дерматология и венерология.
Работи в сферата на естетичната и клиничната дерматология – поставяне на филъри, ботокс, мезотерапия, безоперативен лазерен лифтинг, пилинг
Ежегодно взема участие в международни конгреси по естетична дерматология. Провела е редица обучения за работа с филъри и ботулинов токсин – Royal College of Surgeons of England; Толуза, Франция; Монако; Бареселона, Испания
Посещавала е европейски конференции по клинична дерматология. Има сертификати за практическо и теоретично обучение за работа с Restylane, Princess, Juvederm и Teoxane.

Понастоящем е лекар и докторант в Кожна клиника във ВМА. Член е на EADV и БДД.

Д-р Евгени Шарков
Д-р Евгени ШарковНачалник клиника Пластично-възстановителна и естетична хирургия
Завършва Медицински Университет в гр. София с грамота за отличен успех. Защитава специалност “Пластично-възстановителна и естетична хирургия”
Докторант на тема – “Body Contouring”към УМБАЛ “Александровска”
Член е на Българската Асоциация по Пластично-възстановителна и естетична хирургия (БАПРЕХ)
От 2016г. до 2019г. е официален представител на лекарите специализанти по Пластична хирургия в България пред ICOPLAST (INTERNATIONAL CONFEDERATION OF PLASTIC SURGERY SOCIETIES)
Специализира “Пластично-възстановителна и естетична хирургия” във Великобритания и работи съвместно с Mr.Brent Tanner и Мr. Michael Cadier (Immediate past president of BAAPS – British Association of Aesthetic Plastic Surgery)
От 2017г. до 2019г. е член на Лекарския съюз на Великобритания

От януари 2020г. е Началник клиника “Пластично-възстановителна и естетична хирургия” към УМБАЛ “Александровска”

Д-р Магдалена Симеонова
Д-р Магдалена СимеоноваСпециалист “Дерматология и венерология”
Завършва медицина в Медицински университет гр. Плевен през 2010г.

През2019г. защитава специалност “Дерматология и венерология” към Кожната клиника на УМБАЛ “Александровска”.

Работи в сферата на естетичната и клиничната дерматология – поставяне на филъри, ботокс, мезотерапия и пилинг.

Редовно посещава конференции по клинична дерматология. Има сертификати за практическо и теоретично обучение за работа с Restylane, Juvederm и Teoxane, както и за ботулинов токсин.

Член е на БДД.

Д-р Симеонова е успешно завършила курс за работа с лазерни системи на Syneron Candela.

Асибе Лозева
Асибе ЛозеваМедицински козметик
Завършва специалност „Медицинска козметика“ в Медицински колеж „Йорданка Филаретова“ към МУ – София през 2015г.

От 2018г. е дипломиран магистър, специалност “Медицинска козметика” към Факултета по обществено здраве на Медицински университет – София

От 2012г. до сега работи по специалността, ползвайкинай–иновативни технологии в естетиката, като IPL, Диоден лазер, Радиочестотен лифтинг, Клиничен микронидълинг и др..

ДОПЪЛНИТЕЛНИ КВАЛИФИКАЦИИ:

2014 г. – Процедури с химически пилинг и Sweet Skin System & Sculptura

2014 г. – Обучение “Диференцирано третиране на целулит и поглед в света на холистичен weyergans”, “Intensive Training in High Care Methods”

2015 г. – Учебна практика в Лабораторията на Биодерма България на тема: „Приложението на дермокозметиката в професионалната козметична практика“

2015 г. – Участие в семинар-обучение на тема; Теория и практическо приложение – CONJONCTYL

2016 и 2017 г. – Обучения Master Class по темите “Хиперпигментации”, “Акне”, “Мезотерапия”, “Антиейдж” и “Розацея, купероза, разширени капиляри и вени”

2017 г. – Семинар и практическо обучение “Премахване белези от акне”, с лектор: Д-р Дончо Етугов

д-р Кристина Петкова
д-р Кристина ПетковаЛекар - дерматолог “Дерматология и венерология”
Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2015г. Специализиралa “Дерматология и венерология” в клиника “Кожни и венерически болести” към ВМА – МБАЛ – София

Работи в сферата на клиничната и естетичната дерматология
Има сертификати за практическо и теоретично обучение за работа с филъри Restylane и Juvederm, ботулинов токсин, мезотерапии, PRP, както и работа с лазерни апарати на Syneron Candela и Cutera

Активно участва в редица обучения, форуми и семинари.

Член на БДД

Д-р Мартин Стефанов
Д-р Мартин СтефановЛекар - дерматолог “Дерматология и венерология”
Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2019г. Специализирал “Дерматология и венерология” в Кожната клиника на УМБАЛ “Александровска”

Работи в сферата на естетичната дерматология – поставяне на филъри, ботокс, мезотерапия и лазерни процедури.
Има сертификати за практическо и теоретично обучение за работа с Restylane.
Активно участва в редица обучения, форуми и семинари.

Д-р Красимир Янев
Д-р Красимир ЯневЛекар - специализант “Дерматология и венерология”
Завършва медицина в Медицински Университет – София през 2019 г.
В момента e специализант “Дерматология и венерология” в Кожната клиника на УМБАЛ “Александровска”
Работи съвместно с д-р Шарков в екипа по трансплантация на коса.
Завършил курс на обучение за работа със SmartGraft.
Притежава сертификат за извършване на процедури с Magelan и PRP.

 

View this post on Instagram

 

– Кога реши, че ще бъдеш лекар? – Още от първи клас. Тогава казах на всички, че ще се занимавам с медицина. Най-вероятно съм се мотивирала от родителите си, които също са лекари и за мен са най-добрите 🙂 Не беше дори цел, която съм си поставяла, а вътрешна убеденост, като нещо “вродено”. – Съпруга ти също е лекар, работите заедно в клиниката ви, как се запознахте? – Това е дълга историята, но всичко започна от университета. Записах медицина в Стара Загора, защото родителите ми са завършили там и смятаха, че университетът е много добър, което е така. Най-близките ми приятели учеха в София и ми липсваха. Когато се прехвърлих в София се запознах с Евгени. Покани ме на среща в едно заведение, което не можа да намери… после на кино, на концерт на Лили Иванова – там вече се пречупих 🙂 и след 6 месеца се оженихме. – Значи, макар само след 6 месеца, изборът ти е бил правилен? – Повече от правилен 🙂 – Имахте ли трудности като студентско семейство? – Не, освен в началото докато се напаснем. И двамата много четяхме и не обичахме да излизаме, на мен ми беше много приятно да ме изпитват, сигурно защото имах основно отлични оценки. Когато бяхме в сесия ставахме в 8 сутринта и до 10 вечерта четяхме, без прекъсване в различни градове. На мен винаги ми е било много интересно, никога не съм възприемала ученето като трудност или задължение, иначе нямаше да го правя. – Защо избра дерматологията? – Исках кардиология и почти всичко от вътрешни болести, защото там нещата са много логични, но също така и много изтощаващи, тъй като има тежки нощни дежурства и висока смъртност. Дерматологията е една от най-желаните и престижна специалност в цял свят, също така е и една от най-сложните – с най-много диагнози – над 2000. Дерматологията обединява изключително редки синдроми и диагнози и в същото време естетика, което я прави толкова желана. Освен това, когато аз кандидатствах беше изключително трудно да те приемат – това ме мотивира допълнително и започнах специализация в клиниката по дерматология на Военномедицинска академия с най-висока оценка на изпита за зачисляване.

A post shared by People of Sofia (@peopleofsofia) on

 

View this post on Instagram

 

– Как реши да станеш лекар и да се занимаваш с пластична хирургия? – Баща ми е рентгенолог, а майка ми – педиатър. Израснал съм в болницата. Сутрин на училище и след него веднага в болницата, защото нямаше кой да ме гледа, докато родиителите ми работеха. Прибирахме се заедно като свършат. Виждал съм какво ли не и никога не съм си представял, че ще мога да се занимавам с нещо друго. – Било ти е заложено, един вид? – Да, може и така да се каже. Дори съм усещал някакъв макар и минимален отпор от родителите да не се занимавам с медицина. Може би, защото в България тази професия е малко криворазбрана. – Защо? – Знаеш ли, мисля, че има няколко професии, които трябва да са много добре платени и стълбове на едно общество – съдиите, учителите и лекарите. Учителите, които участват в изграждането на характера на децата, лекарите, които, колкото и високопарно да звучи, могат да ти помогнат в критичен момент, и съдиите, които се грижат за спазването на законите в обществото. Тези професии трябва да са най-високо уважавани, но не са. – Добре, а защо точно пластична хирургия? – Доброволствах през цялото време на моето следване. Само вмятам, че българското медицинско образование ти дава изключително добра теоретична подготовка. Неслучайно затова българските лекари са толкова търсени в чужбина. – Това мит ли е? – Не, въобще не. Много колеги и познати заминаха, станаха доценти, професори, изключително уважавани като специалисти. – Добре, защо тогава се получава така, че там са толкова уважавани, а тук за лекарската професия и лекарите има едно, така, негативно мнение? – Много са причините, но може би основната е, че тук лекарите освен да практикуват професията си трябва и да се борят с много други неща. Когато учиш медицина и си избрал такава професия, имаш определени очаквания и сблъскването с реалността в България те разминава много с тях, на човек му е много по-трудно. Има и още нещо важно, че заради призванието на лекарите се очаква да са винаги перфектни и всеки негативен случай се набива много повече, отколкото при други професии. В моя случай аз съм видял реалността още от много малък и съм бил наясно какво ме очаква. (продължението в коментарите) @vdermclinic

A post shared by People of Sofia (@peopleofsofia) on

ГАЛЕРИЯ

Контакт

  • 10A Oborishte, Sofia, Bulgaria 1000
  •  Monday – Saturday 10am – 8pm (GMT+3)
  •  0700 70 150
  •  +359 883 260150
  •  +359 889 260151
  •  info@vderm.bg
  • Get Direction
  • bulevard “Cherni vrah” 102B, 1407 Promishlena zona Hladilnika, Sofia
  • Monday – Saturday 10am – 8pm (GMT+3)

  • 0882625599