Класическа липосукция

Какво представлява липосукцията?

Липосукцията е процедура, която премахва упорити натрупвания от подкожна мастна тъкан в различни зони на тялото. Това не е процедура за отслабване, а процедура с висока степен на ефективност за извайване и контуриране на различни части от тялото.

  • Липосукция на зоната под брадичката

  • Липосукция на ръцете (подмишници) и бедрата (вътрешна и външна повърхност)

  • Липосукция в зоната на гърдите (мъже с налична гинекомастия)

  • Липосукция на коремната област

  • Липосукция на гърба

  • Липосукция на ханша

  • Липосукция подбедриците, колената и глезените

Кои са подходящите кандидати за процедурата?

Липосукцията може да бъде полезна за всеки който има проблем с премахването на излишни натрупани мазнини и при който упражненията и диетите не помагат. Процедурата може да бъде използвана и от хора, които искат да оформят и подобрят контура на тялото си.

Как протича интервенцията?

Процедурата може да се извърши под местна или пълна анестезия. Вашият хирург ще направи малки разрези на определените преди това места и с помоща на тънка тръбичка(канюла), ще разбие мазнините под кожата ви с бавни и плавни движения. С разбиването им, чрез вакум който е свързан с канюлата, мазнините ще бъдат изсмукани.

Тази техника е много ефективна като дава възможност на вашият хирург да третира голяма площ от вашето тяло в рамките на една процедура.

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Какво да правя след операцията и време за възстановяване?

Времето което ще отсъствате от работното  си място зависи от това какво работите, но ако извършвате физически дейности, ще се наложи да отсъствате  около 10 дни. След липосукцията, въпреки че са ви премахнати мазнини, ако не се храните здравословно, вие може пак да повишите вашето тегло. Всякакви спортни дейности ще може да започнете след около 6 седмици, в зависимост от това как върви Вашето възстановяване. През първите 2-4 седмици ще трябва да носите специално компресивно бельо, което да сваляте единствено при къпане. Крайните резултати от липосукцията ще можете да видите когато напълно изчезне подуването и отоците, което може да отнеме до 6 месеца.

Колко дълготрайни ще са резултатите от операцията?

Резултатите от липосукцията технически са постоянни , защото мастни клетки са премахнати от вашето тяло. Но формата на тялото ви  може да бъде променена отново при напълняване , с минаване на годините , бременност и в зависимост от  начина ви на живот.

Ето защо е много важно да придобиете навици които ще са полезни за вас , като спортуване и водене на здравословен начин на живот.

Какви са рисковете от операцията?

Всички рискове ще бъдат обсъдени с вас по време на консултацията с вашият хирург. Но някои от потенциалните са оставането на белези които ще са много малки и с правилното третиране с времето могат да станат незабележими. Кървенето е друг риск, който съществува при всяка една операция. Може да имате вителностпонижена чувст в зоната на операцията, но това обикновено е временно и отминава за няколко месеца.

Като цяло може да минимизирате рисковете като изпълнявате всички указания дадени ви от хирургът точно и ясно, преди и след операцията.

Трайни и видими резултати