Лазерна епилация2021-09-19T16:17:17+02:00

Безболезнена лазерна епилация с Gentle Lase Pro

 • Най-бързият лазер за епилация от влизането на пациента в стаята, през самата процедура до излизането му. Всичко траe около 5 до 10 мин.

 • Безконтактен, разполага с охлаждаща система на накрайника, която прави процедурата безболезнена

 • Третира най-голям спектър от косми – от тънки и светли до дебели и тъмни

 • Третира много добре тънки и светли косми. Космите над горната устна, например, се третират най-добре с тази технология – Gentle Lase

 • Най-мощният лазер за епилация – разполага с много силен къс импулс, което прави   процедурите с него ефективни на 83-86%

 • Перманентна епилция. С тази технология космите се премахват за период от 10-15 години.

 • Един от най-мощните лазери на пазара.

 • Премахва пигментни лезии

 • Подобрява увредената от слънцето кожа

 • Заличава старчески петна и лунички

 • Елиминира васкуларни лезии

 • Третира капиляри

 • Заличава бръчки

Какво трябва да знаете за лазерна епилация

Високите технологии вече ни позволяват да загърбим отдавна остарелите и неприятни на всички ни болезнени и за кратък период ефективни процедури за обезкосмяване.

При бръснене ефектът е в рамките на 1-2 дни, а при кола маска – 2-3 седмици, след което отново следва болезнената процедура по отстраняване на космите, а да не забравяме и периода на дискомфорт, който е необходим, за да пораснат до необходимата дължина.

Предимства на лазерната епилация

 • Може да бъде правена по всяко време на годината;
 • Подходяща е за прилагане върху пациенти с кожа от I-IV фототип (V- мулати, VI- чернокожи);
 • VDerm има чисто нов лазер за епилация на кожа от I-VI фототип;
 • Наблюдаваният ефект е с най-дълъг срок в сравнение с всички познати ни методи;
 • Не води до раздразнения на кожата.

Безопасност

Нашата медицинска апаратура е одобрена от FDA (Food drug administration) – USA и от MDD (Medical Device Derective) – EU, като безопасна система за трайно обезкосмяване.

Брой процедури

За да предложим успешна епилация на нашите клиенти, трябва да бъдат направени серия от процедури през интервал, определен от нашите лекари, който е индивидуален за всеки пациент (препоръчително е в рамките на минимум 4 седмици за лице и понякога 6 седмици за тяло). Важно е да се знае, че лицето се повлиява по-трудно от тялото и броят на процедурите може да е малко по-голям. В редки случаи, за достигане на оптимален ефект, е необходимо провеждане на допълнителни процедури.

Броят на процедурите зависи:

 • от това, дали космите са по-светли или по-тъмни
 • дали окосмяването е от хормонален тип
 • ако има свръхокосмяване, предизвикано по генетичен път
 • от предишен или настоящ прием на медикаменти, повлияли върху окосмяването.

Очаквани резултати от лазерната епилация

Освен използването на безупречно поддържана и качествена медицинска апаратура и квалифицирани и обучени за работа с нея лекари и медицински козметик, отличните резултати от качествената епилация зависят и от фактори, като: възраст, цвят и плътност на косъма, цвят на кожата, хормонален баланс, прием на медикаменти- употреба на стероиди и др.

Тези фактори оказват определящо влияние върху броя на процедурите, които в най-честите случаи трябва да се извършват през интервал от 4-6 седмици. Това се прави и с цел да бъдат обхванати всички косми, които са във фаза на активен разтеж. Във времето между процедурите, ако се появят косъмчета, които са ви неприятни, можете да ги отстраните с крем депилатоар или самобръсначка, тъй като отскубването им би опорочило следващата процедура.

Лазерната и фотоепилацията си приличат по това, че работят със светлина. Но нито един от двата метода НЕ дава:

– 100 % безболезненост при извършване на процедурите. Едни хора имат висок, други нисък праг на болката, както има от значение и зоната, която се третира;

– премахване на окосмяването в дадената зона ЗАВИНАГИ;

Вие сами по логичен път можете да достигнете до този извод, като се замислите за новите косми, които заменят след няколко години живот старите косми. Разбира се те са много малко всяка година и поради тази причина се правят  само поддържащи процедури за да остане процента на редуциране висок, а Вие-доволни!

Общото и при лазерната и при фотоепилацията е, че трябва да се пази зоната от придобиване на изкуствен или естествен тен ( с изключение на тониращи изкуствено кожата масла). Колкото по-голям е тенът, толкова по-голям е рискът от изгаряне на кожата!

Защо трябва да НЕ се излагате на слънце или солариум, ако искате да получите завидни резултати от лазерната епилация?

Добре е да избягвате директната слънчева светлина и солариума, тъй като по-тъмната кожа, в следствие от тях, съдържа повече пигмент в себе си и тя поглъща енергията на лъчите, създавани от лазера, много лесно. Така може да се получат нежелани последствия за кожата Ви. Това важи не само за лазера, с който ние работим, но и за всеки друг лазер! С особена сила това важи за фотоепилацията, защото повечето фотоепилиращи козметични апарати нямат защита срещу загряване на кожата, както и различната форма на импулса, с която работят! Затова, ако правите фотоепилация е задължително да се пазите от продължително излагане на слънце около 14 дни непосредствено преди и след епилация! От друга страна, при излагане на слънце косъмът изсветлява и става много по-трудно нагряването му, на какъвто принцип работят всички тези машини. От една страна трябва да се внимава с кожата, от друга тази намалена енергия не би била достатъчна за унищожаването на фоликула. Това може да доведе до увеличаване броя на процедурите и намаляване на продължителността на епилацията във времето!

Видими резултати

Странични дълготрайни ефекти

Такива не са регистрирани. Знак за ефективността е лекото зачервяване на третираната зона, което най-често изчезва за интервал от няколко минути до 1-2 часа след епилацията. В рядки случаи и малко повече.

Подготовка за лазерна епилация

Преди епилация

Два дни преди епилацията е необходимо зоната, която ще бъде третирана, да се депилира (чрез бръснене или крем депилатоар). Ако е правена кола маска е необходимо да се изчакат 3 седмици преди да започнете лазерната епилация.

За разлика от фотоепилацията, ние не използваме контактен гел, който да ни бави в нанасянето, почистването му и лепненето след епилация.

След епилация

Препоръчваме използването на слънцезащитен крем върху вече третираните места в продължение на поне 2 седмици само ако процедурите се извършват през летният сезон или слънцето е силно (50-ти и 30-ти фактор за тяло).
Космите започват да падат най-рано от четвъртият ден нататък.

След епилация човек няма усещането, че преди малко му е правена лазерна епилация и може спокойно да се върне към ежедневните си занимания необезпокояван.

Какво трябва да знаем преди процедурата

Лазерната епилация не изисква специална подготовка на кожата. Въпреки това е добре да бъде осъществена предварителна консултация с дерматолог, в която да се коментират типа кожа, целевото въздействие и очакваните резултати.
Изискване за по-ефективна лазерна епилация  е два дни преди процедурата желаната  зона да бъде обръсната или максимално късо подстригана. В никакъв случай космите не бива се скубят, за да може меланинът, разположен в космения корен да остане във фоликула и при въздействие двете структури да се разрушат. Изстръгването на косъма ще предотврати унищожаване на фоликула.

Противопоказания за осъществяване на процедурата са: употреба на Ретин А киселина, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините, орални контрацептиви, дермабразио, бременност, херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние.
Поне месец преди и след излагане на слънце или солариум е недопустимо. Причината е, че в кожата се натрупва меланин като защитна реакция срещу УВ лъчи. Апаратът не може да разграничи придобития защитен пигмент от този в косъма и могат да се получат нежелани изгаряния или последваща хиперпигментация по време на манипулацията. Кожата след манипулацията става по-чувствителна на въздействието на ултра виолетовите лъчи, което предопределя и активното приложение на слънцезащитни средства ежедневно на всеки 2-3 часа, както и месец след процедурата.

Колко броя процедури са необходими

Доказано е, че всички косми по нашето тяло преминават през няколко фази по време на жизнения си цикъл. Основните са анаген (фаза на растеж), катаген (фаза на обратно развитие) и телоген (фаза на покой). В определен период от време различен процент от космите се намират съответно в една фазите. Процедурата въздейства ефективно единствено космите във фазата на растеж. Това е и причината, поради която е невъзможно едноетапното премахване на всички косми, подложени на терапия. Необходими са 5-6 процедури, като количеството им е индивидуално.

Често задавани въпроси

Повече за апарата2020-06-02T13:27:27+02:00
Безопасна ли е процедурата?2020-06-02T13:28:39+02:00

Напълно. Нашата медицинска апаратура е одобрена от FDA (Food drug administration) – USA и от MDD (Medical Device Derective) – EU, като безопасна система за трайно обезкосмяване.

Има ли дълготрайни странични ефекти?2020-06-02T13:28:39+02:00

Такива не са регистрирани. Знак за ефективността е лекото зачервяване на третираната зона, което най-често изчезва за интервал от няколко минути до 1-2 часа след епилацията. В рядки случаи и малко повече.

Какво трябва да правим преди лазерната епилация?2020-06-02T13:28:39+02:00

Два дни преди епилацията е необходимо зоната, която ще бъде третирана, да се депилира (чрез бръснене или крем депилатоар). Ако е правена кола маска е необходимо да се изчакат 3 седмици преди да започнете лазерната епилация.

Какво трябва да правим след лазерната епилация?2020-06-02T13:28:39+02:00

Препоръчваме използването на слънцезащитен крем върху вече третираните места в продължение на поне 2 седмици само ако процедурите се извършват през летният сезон или слънцето е силно (50-ти и 30-ти фактор за тяло).
Космите започват да падат най-рано от четвъртият ден нататък.

Има ли противопоказания за осъществяване на процедурата?2020-06-04T11:17:50+02:00

Да. Употреба на Ретин А киселина, системни ретиноиди, антибиотици от групата на тетрациклините, орални контрацептиви, дермабразио, бременност, херпес вирусна инфекция, както и каквото и да е активно инфекциозно състояние.
Поне месец преди и след излагане на слънце или солариум е недопустимо. Причината е, че в кожата се натрупва меланин като защитна реакция срещу УВ лъчи. Апаратът не може да разграничи придобития защитен пигмент от този в косъма и могат да се получат нежелани изгаряния или последваща хиперпигментация по време на манипулацията. Кожата след манипулацията става по-чувствителна на въздействието на ултра виолетовите лъчи, което предопределя и активното приложение на слънцезащитни средства ежедневно на всеки 2-3 часа, както и месец след процедурата.

Колко броя процедури са необходими?2020-06-04T11:22:51+02:00

Доказано е, че всички косми по нашето тяло преминават през няколко фази по време на жизнения си цикъл. Основните са анаген (фаза на растеж), катаген (фаза на обратно развитие) и телоген (фаза на покой). В определен период от време различен процент от космите се намират съответно в една фазите. Процедурата въздейства ефективно единствено космите във фазата на растеж. Това е и причината, поради която е невъзможно едноетапното премахване на всички косми, подложени на терапия. Необходими са 5-6 процедури, като количеството им е индивидуално.

Цени на лазерна епилация

ЗонаВреме­траенеЦена за жениЦена за мъже
Общи бикини8 мин.135 лв.
Подмишници2 мин.40 лв.50 лв.
Горна устна2 мин.30 лв.30 лв.
Брадичка2 мин.30 лв. – 50 лв.30лв. – 50 лв.
Цяло лице25-30 мин.100 лв.100 лв.
Подбедрици25-30 мин.250 лв.300 лв.
Цели крака40-45 мин.330 лв.400 лв.
Предмишници15-20 мин.100 лв.130 лв.
Цели ръце25-30 мин.150 лв.200 лв.
Цяло тяло90 мин.600 лв.650 лв.
Ареоли4 мин.30 лв.30 лв.
Корем12 мин.100 лв.120 лв.
Корем-лента5 мин.45 лв.45 лв.
Външни бикини5 мин.70 лв.
Бакенбарди/бузи5 мин.30 лв. – 50 лв.30 лв. – 50 лв.
Гърди20-25 мин.120 лв.180 лв.
Гръб25 мин.220 лв.300 лв.
Рамене10 мин.80 лв.130 лв.
Кръст5 мин.100 лв.120 лв.
Слабини7 мин.150 лв.
Седалище10 мин.120 лв.150 лв.
Скули4 мин.30 лв.30 лв.
Врат5 мин.40 лв.70 лв.
Шия5 мин.30 лв.30 лв. – 50 лв.
Вежди5 мин.30 лв.30 лв.
Бедра30 мин.350 лв.400 лв.
Уши4 мин.30 лв.30 лв.
Гръб и кръст30 мин.300 лв.420 лв.
Go to Top