Лифтинг на бедра Thigh Lift

Какво представлява лифтингът на бедрата?

Лифтингът на бедрата е процедура, чрез която можете да придобиете по – стегнати и по-атрактивни бедра. Операцията има за цел да изглади и прекрои вътрешната и/или външната част на бедрата, като премахне излишната кожа и подкожна мастна тъкан. Чрез процедурата се премахват упоритите мазнини, които не мога да изчезнат с упражнения и строги диети. Най-честата причини за увисне на кожата на бедрата е загуба на нейната еластичност породена от честа промяна на теглото и от стареене. В някои случаи е възможно естествената форма на бедрата да е с повече мастни натрупвания.

Кои са подходящите кандидати за процедурата?

Всеки може да се възползва от тази процедура, но тя ще е най-подходяща за хора, които имат увиснала кожа във вътрешната и/или външната част на бедрата и/или натрупани мазнини които не могат да бъдат премахнати чрез упражнения.

Как протича операцията?

Операцията се извършва под пълна анестезия в рамките на 2-3 часа.  Правят се малки разрези по дължината на вътрешната или външната част на бедрото в зависимост от коя част имате излишна кожа, след което тя се отстранява. Много често тази процедура се комбинира с липосукция, за да има оптимални резултати, както и за намаляване на външната част на бедрото или седалищните части. Разрезите се правят на места които ще са трудно забележими в последствие и са минимални.

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Какво да правя след операцията и време за възстановяване?След операцията ще трябва да носите специални стягащи компресионни дрехи. Вашият хирург ще ви каже колко време ще сте с тях.

В зависимост от обема на  процедурата и типа на вашата работа,  ще трябва да отсъствате от работа за 1-2 седмици. Ако работата ви е свързана с физическа дейност, почивката може да отнеме повече време.

Ще може да се завърнете във фитнеса след около 6 седмици.

Няма да може да шофирате поне 2 седмици.

Може да отнеме известно време за да видите крайните резултати от процедурата. Очаквайте да имате синини и отоци на бедрата поне 2 седмици. Около 6-8 седмици ще са нужни за пълното зарастване и ще може да видите ясно резултатите от процедурата.

Необходимо е да спазвате точно инструкциите за възстановяване, за да протече то по-бързо и по – добре.

Какви са рисковете от операцията?

Всички рискове ще бъдат обсъдени с вас по време на консултацията с вашият хирург. Някои от потенциалните такива са оставането на белези които ще са много малки и с правилното третиране с времето могат да станат незабележими. Кървенето, синините и отоците, както и алергичните реакции са рискове, които макар и минимални, са възможни при всяка една операция. Като цяло може да минимизирате рисковете като изпълнявате всички указания дадени ви от хирургът точно и ясно, преди и след операцията.

Каква е цената на лифтинга на бедрата при нас?

Цената на лифтинг на бедрата определяме спрямо индивидуалните изисквания на пациента. Вижте всички цени в Vderm