Лифтинг на врата

Какво представлява интервенцията?

При много хора първите белези на остаряването се виждат областта на долната челюст и врата. Кожата в тези зони започва да губи своята еластичност и увисва , оформят се бръчки и допулнителни кожни гънки. Може да се образува така наречената двойна брадичка. Тези проблеми могат да бъдат решени с процедура по лифтинг на шията, която в зависимост от степента на изразеност на промените, може да варира от минималноинвазивна радиочестотна интервенция с FaceTite до конвенционална техника с разрез в зоната под и зад ушите и/или под брадичката.

Процедурата може да се използва за:

  • Премахване на излишните мастни натрупвания в областта на брадичката, челюстите и врата;
  • Премахване на увиснала кожа и натрупани мазнини, които създават впечатлението на увиснала шия;
  • Отпусната и увиснала кожа по шията;
  • Стягане на кожата около врата.

Как протича конвенционалната процедура?

Тази процедура може да бъде извършена под местна или пълна анестезия. Самата процедура може да отнеме от 1-4 часа в зависимост от обема й. Правят се малки дискретни разрези под брадичката и/или  под и зад ушите. Къде и какви ще са тези разрези зависи  и от техниките които ще се ползват.

Хирургът повдига и премахва излишната кожа. След това репозиционира останалата част около врата за да се придаде по-гладък вид. Може да се наложи пристягане и извайване на основният мускул на шията, наречен платизма. След като се стегне мускулът кожата се издърпва и се затварят разрезите.

За постигане на най-добри резултати, техниката може да се комбинира с липосукция от разреза под брадичката.

Как протича FaceTite – миниинвазивен шиен лифтинг?

ВИЖ FACETITE ПРОЦЕДУРА

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Какво да правя след операцията (КОНВЕНЦИОНАЛНАТА ТЕХНИКА) и време за възстановяване?

След операцията ще имате синини и оттоци, които ще минат за няколко седмици.

Ще се наложи да си вземете около 2 седмици почивка от работа, а ако работите нещо което изисква да сте по-активни почивавката трябва да е повече. Дори и след започване работа не трябва да се претоварвате. Би трябвало да се завърнете към нормалните си ежедневни дейности в рамките на 4 седмици.

Ще трябва да избягвате сериозни физични упражнения и натовярвания  в рамките на 6 седмици, след което може да започнете спортове като бягане, плуване и каране на колело.

Трябва да избягвате обличането на тесни дрехи около връта и главата за да нямате контакт със зоната на операцията.

За да видите крайните резултати ще е нужно време през което да отминат синините и оттоците. Въпреки че те минават през първите няколко седмици, може да отнеме до 6 месеца за да видите крайните резултати. Ако сте в добро здраве , не пушите и не пиете, ще се възстановите по-бързо от нормалното.

Какви са рисковете от операцията?

Всички рискове ще бъдат обсъдени с вас по време на консултацията с вашият хирург. Някои от потенциалните такива са оставането на белези които ще са много малки и с правилното третиране с времето могат да станат незабележими. Кървенето, синините и отоците, както и алергичните реакции са рискове, които макар и минимални, са възможни при всяка една операция. Като цяло може да минимизирате рисковете като изпълнявате всички указания дадени ви от хирургът точно и ясно, преди и след операцията.

Ние определяме цената на спрямо индивидуалните изисквания на пациента.

Свързани процедури