Типичните причини за започване на сеанси с масаж са прекален стрес или болезнено състояние. Но масажните грижи могат да ви отведат много по-далеч от колкото сте подозирали. Редовният масаж може да бъде от голяма полза за цялостното Ви здраве и благополучие. Прочетете, за да научите някои от прекрасните аспекти на здравето, достъпни за вас чрез масаж.

Колкото повече научавате за масажа, толкова повече ще се възползвате от всеки един от нашите сеанси. Този преглед се спира на някои от основните ползи от масажа:

Масаж:

  • Намалява стреса
  • Подпомага храносмилането
  • Подобрява кръвообращението
  • Облекчава напрежението или болките в мускулите
  • Помага за детоксикация
  • Подобрява диапазона на движение
  • … и още много други …

Най-очевидна полза споделяна от почти всички е, че масажа на цяло тяла те кара да се чувстваш страхотно! За освобождаване от стрес, резултатите са достатъчно показателни за да включат много хора масажа, като нормална част от живота си. Но има ли по-малко очевидни ползи?

Първият смисъл да се разработят масажните техники е вашето чувство за допир. Това не е изненадващо, ккато се има предвид , че всеки квадратен сантиметър от кожата съдържа около 50 нервни окончания. С пет милиона рецептори за допир, кожата ви препраща съобщения към мозъка, първоначалната реакция на организма Ви от масаж е да се отпуснете.Доказано е, че дори едно докосване понижава кръвното налягане и намалява сърдечната честота. Докосването сигнализира на мозъка да произвежда ендорфини, естествени обезболяващи за тялото Ви.

По дълбокият масаж може да се възстанови гъвкавостта и силата на мускулите, подобрява общото им функционално състояние.Той е идеалното лечение за освобождаване на напрежение или спазми в мускулите и помага да се освободят токсини, като например млечна киселина (произведени от мускулната тъкан по време на тренировка)..

Правилното кръвообращение е от жизненоважно значение за Вашето здраве. Вашата кръв и лимфа носят храна на трилиони клетки в тялото и след това отнасят отпадъците от клетките. Масажът подобрява обмена на хранителни вещества на клетъчно ниво и по-задълбочена детоксикация на организма .Не забравяйте, че бъдещето „Вие“ се определя от това колко добре армия Ви от клетки се регенерира, така че масажа е наистина важна част да останете здрави.

Нервната система е вашата комуникационна мрежа, изпраща и получава съобщения, които определят постоянно правилното функциониране на тялото Ви. Стресът може да повлияе на способността на нервната система да върши своята дейност. Многобройните нервни окончания в кожата и мускулите се успокояват с масаж , и това допринася за запазване на Вашите вътрешни линии на комуникация отворени и действащи.

Масажът е също средство за поддържане на гъвкавост в ставите, както на коляното, бедрото, гръбначния стълб, раменете и шията. Тези стави са „тунели“ за нерви, артерии и вени, така че тяхната свобода на движение позволява енергията и кръвта да протичат безпрепятствено.

Така че, за да можете да видите масажът в цялата му светлина просто да се отпуснете, за да усетите, как си отиват болките в гърба. Масажът се практикува от хиляди години и е едно от най-ранните известни лечение за здравето, познати на човека, защо да не чуваме повече за него в днешното общество?

В действителност, масажът днес е с бързо нарастващата популярност и известност. Освен за неосведомените, масажът е трябвало да преодолее нежеланието на много хора по отношение на физически контакт. Разбира се, след като опитат терапевтичен масаж върху себе си, повечето хора се „зарибяват“.

„… Повече от 50 изследвания са показали, че масажът има положителен ефект от колики до хиперактивност с диабет и до мигрена – в действителност, на почти всяка болест. Масажът, изглежда помага на астматиците да дишат по-лесно, повишава имунната функция при ХИВ-позитивни пациенти, на страдащи от аутизъм деца – подобрява способността да се концентрират, понижава тревогата и депресията … “

„…. Масаж може да увеличи скоростта на лимфотока до 6 пъти. Той подобрява имунната функция и намалява нивата на (два) хормони на стреса … “

Както можете да видите, масаж предлага повече ползи, отколкото може да сте си представяли. Нека да работим заедно, за да ви помогне да извлечете максимума от вашите масажи.

Вижте всички масажи, които са достъпни за вас в клиника VDERM тук.