Мезотерапия за двойна брадичка

С процеса на стареене под брадичката се появява неестетично увисване („двойна брадичка”), заличава се долночелюстния контур и лицето изглежда уморено и отпуснато. В повечето случаи корекцията в зоната на брадичката и долната челюст, с цел контуриране и лифтиране, налага комбинация от процедури с различни видове продукти и процедури – мезотерапия, скинбустери и/или филъри, ботокс, мезотерапия, лазерна и/или радиочестотна терапия.

При „двойна брадичка” с натрупване на мастна тъкан в зоната, мезотерапия с продукти предизвикващи липолиза ( „стопяване” на мастната тъкан ) може да бъде приложена. Нашите специалисти работят с продуктът Cellutrix RRS HA, който предизвиква липолиза и съдържа неомрежена хиалуронова киселина и биоревитализиращ разтвор.

За процедурата

Мезотерапията с цел корекция на двойната брадичка е инжекционна процедура. Пациентите описват процедурата като бърза и безболезнена.  Препоръчват се 4-6 процедури, като всяка манипулация се извършва през период от 1-2 седмици, след което с цел поддръжка на ефекта е желателно да се продължи с 1-2 процедури годишно.

Изцяло насочена с цел корекция на „двойната брадичка” е тарегетираната липолиза с продуктът Belkyra на Allergan

Изборът на продукт е свързан както със степента на мастни натрупвания и кожен еластицитет в областта на брадичката, така и с очакванията на пациента в хода на процедурите и в периода между тях.