Мезотерапия за коса

Чрез мезотерапията за коса се стимулира кръвоснабдяването и регенерацията на луковицата на косъма и се повишава клетъчната пролиферация на космения фоликул, което води до по-здрави и по-хубави косми.

Нашите специалисти работят с RRS XL HAIR съдържащ растежни пептиди, DNA, ХК, аминокиселини, микроелементи, витамини, антиоксиданти и др. Този продукт намира приложение не само в зоната на капилициума, но също така и в областта на веждите и пубиса. Терапията се предхожда задължително от консултация с наш лекар поради необходимостта от адекватна преценка на причината за оредяването или косопада в съответната зона

  • При здрава коса, мезотерпията има за цел профилактика и грижа. Стимулира се косменият растеж и и се активират космите във фаза на телоген (покой). Косата придобива не само блясък, но и се пдобряват неините еластични своиства.
  • При загуба на косми от капилициума ( диети, инфекции, стрес, медикаменти, косопад след бременност, старчески косопад ), мезотерапията подпомага спирането на опадането и стимулира регенерацията на косата, ако косменият фоликул все още е жив.
  • При хормонално обусловен косопад ( андрогени ), след роботизирана техника за трансплантация на коса с NeoGraft 2.0 в клиниката, пациентите получават курс от мезотерапевтични процедури с цел стимулация на космения растеж в трансплантираната зона. В зависимост от конкретния случай, пацинтът получава и/или курс на PRP процедури ( плазматерапия ) за постигане на оптимален ефект

Какво представлява процедурата Мезотерапия за коса?

Мезотерапията на коса е инжекционна процедура, при която с фина игла поврхностно в кожата, на нивото на космения фоликул, се въвежда „коктейл” от витамини и микроелементи. Пациентите описват процедурата като бърза и безболезнена. Препоръчва се една процедура седмично 4-12 седмици, след което с цел поддържане се продължава с 1 процедура на 2 седмици още 2 месеца. Възможна е и комбинация на мезотерапия с PRP-терапия ( плазмотерапия ).