Мезотерапия за тяло ( корекция на целулит и стрии ) – мишници, корем, бедра, седалище

Целулит

Мастни натрупвания и промени в кожната повърхност са в основата на т.нар. изглед на „портокалова кора” на кожата в областта на корема, бедрата и седалището.

Целулитът е състояние, при което приложение намира мезотерапия с продукти предизвикващи липолиза ( „стопяване” на мастната тъкан ). Нашите специалисти работят с продуктът Cellutrix RRS HA, който предизвиква липолиза и съдържа неомрежена хиалуронова киселина и биоревитализиращ разтвор.

Пациентите описват процедурата като бърза и безболезнена.  Препоръчват се 4-6 процедури, като всяка манипулация се извършва през период от 1-2 седмици, след което с цел поддръжка на ефекта е желателно да се продължи с 1-2 процедури годишно.  За постигане на оптимален ефект се препоръчва комбинация и диетичен и физически режим.

Стрии

По своята същност стриите представляват атрофичен процес на кожата. С хода на времето техният цвят е първоначално розов, след което червеникаво-виолетов и в каря на своята прогресия – белезникав. В основата на тяхното образуване е най-често механично преразтягане на кожата, което може да бъде в резултат както на напълняване така и на бързо израстване на височина.

Стриите се локализират най-често по корема, бедрата, гърдите и мишниците. В терапевтичен план тяхното лечение представлява предизвикателсто, като не винаги дава желания резултат. Розовите и червеникавите млади по своята генеза стрии, показват по-добра тенденция към повлияване и постигане на желан ефект. Нашите специалисти работят с продуктът  RRS® HA STRIMATRIX , който съдържа хиалуронова киселина, , растежни фактори, аминокиселини, микроелементи, антиоксиданти, витамини, мастни киселини, коензими и др., стимулира регенерацията и хидратацията на кожата и се използва с цел тертиране на стриите по тялото.

Препоръчват се 4-6 процедури, като всяка манипулация се извършва през период от 1-2 седмици, след което с цел поддръжка на ефекта е желателно да се продължи с 1-2 процедури годишно.  Процедурата би могла да се извърши и чрез техника на микронидлинг. Често е възможна комбинация с PRP – терапия (плазматерапия). За постигане на оптимален ефект ефикасно средство е и лазерната терапия.