Мезотерапия

Хиалуроновата киселина е основен компонент в състава на редица тъкани в нашето тяло, включително човешката кожа. С напредване на възрастта, под действието на редица фактори концентрацията както на хиалуроновата киселина, така и на колаген, еластин, витамини и минерали намaлява, което придава състарен вид на нашата кожа.
Мезотерапията представлява относително безболезнена естетична процедура, при която в повърхностните слоеве на кожата се доставя „коктейл” от необходимите елементи за едно красиво и младолико излъчване. Комбинацията от хиалуронова киселина, аминокиселини, витамини, минерали и растежни фактори намира универсално приложение и „стопира” процеса на стареене не само на кожата на лицето, но и на кожата в областта на шията и деколтето,корема и вътрешната повърхност на мишниците и бедрата, а също така и зоната на ръцете. Редица състояния, притесняващи нашите пациенти по отношение тяхното излъчване, също биват успешно повлиявани – хиперпигментации, акне, целулит, стрии, торбички под очите, стимулация на космения растеж при оредяване и косопад.

За процедурата

Мезотерапията е инжекционна процедура, при която чрез множество повърхностни апликации, на дълбочина 2 – 4мм , продуктът остава под формата на малки „капки” в кожата. Техниката е относително безболезнена и подходяща дори при пациенти с нисък праг на болка. Комбинацията от витамини, минерали, растежни фактори, аминокиселини, хиалуронова киселина и антиоксиданти стимулира процесите на растеж и регенерация, хидратира и обогатява в качествено отношение кожата.
Ефектът е видим непосредсвено след процедурата. Витамините и микроелементите активират обмяната на веществата и възстановяват водния баланс. Кожата изглежда видимо подмладена и освежена.
Процедурата се описва от пациентите като бърза и безболезнена. В зависимост от естетството на проблема се определя и броят на процедурите. В повечето случаи се налагат 4-6 сеанса през 7-10 дни. Поддържащи процедури се препоръчват веднъж на 6 месеца.

Противопоказания

  • Алергия към съставка/и от продукта
  • Остра фаза на хронично заболяване
  • Бременност и кърмене
  • Възпалителни кожни промени в третираната зона
  • Автоимунни заболявания

Свързани процедури