Микродермабразио

Кожата е най-големият орган в човешкото тяло. Действието на редица фактори от заобикалящата ни среда  ( слънчеви лъчи, стрес, начин на хранене, козметични средства и др.) е в основата на това регенераторните способности на кожата да намаляват с хода на времето, тя става суха, изглежда изтощена, появяват се тъмни петна.

Микродермабразио е неинвазивна процедура,  която действа ексфолиращо, остранява повърхностния слой от мъртви клетки и стимулира възобновяването му по естетсвен път чрез регенераторни процеси в подлежащите редове от клетки в нашата кожа. Резултатът е стимулация на дермалното кръвоснабдяване, производство на нови клетки, на колаген и еластин.  Кожата се изглажда гладка и придобива приятен младежки вид, почистват се черните точки и се редуцира степента на омазненост. Благоприятен ефект би могъл да се очаква и върху потъмнели кожни участъци, белези от акне и стрии.

Процедурата е бърза, неинвазивна, безболезнена и с мигновен ефект.

Непосредствено след процедурата се наблюдава зачервяване и възможна повишена чувствителност на третираната зона, които отшумяват в следващите часове. Препоръчва се използването на хидратиращи кремове и слънцезащитен фактор след манипулацията.