Микронидлинг

Медицинският микронидлинг представлява нехирургичен метод, при който посредством специална система от фини иглички за микроперфорации, дълбоко в дермата се въвеждат биоревитализиращи разтвори обогатени на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекулни пигменти. Процедурата има ревитализиращ ефект, води до стягане на кожата и заличаване на белезите поради естетствената стимулация в синтеза на колаген, еластин и растежни пептиди.

Кога се прилага микронидлинг?

Процедурата намира приложение (в комбинация с биоревитализиращи разтвори RRS Injectible (SkinTech Pharm), които са сертифицирани с най-високия сертификат продукти)  при третиране на:

CE III за инжектируеми Белези от акне, постоперативни и постравматини белези – процедурата се извършва с биоревитализиращ разтвор, обогатен на хиалуронова киселина. По естествен път се стимулира синтеза на колаген, еластин и растежни пептиди, като в сравнение с лазерната терапия, където възстановителния период е от 7-10дни, то тук този период е сведен до няколко часа след процедурата. Преценката в избора на третиране на белезите от акне се извършва от специалист-дерматолог във V DERM, като продължителността на възстановителния период се взима впредвид, но водещо е отношението  процедура/ефект.

  • Третиране на тъмни петна по кожата – Към процедурата се добавя биоревитализиращ разтвор с насочено действие конкретно към зоните на хиперпигментации.
  • За фини бръчки около очите, устните и стягане на отпуснатата кожа – Към процедурата се добавя биоревитализиращ разтвор с високо съдържание на хиалуронова киселина. Интервенцията води до повишаване синтеза на колаген с 400 %.
  • Третиране на стрии по тялото – Стриите се локализират най-често по корема, бедрата, гърдите и мишниците. В терапевтичен план тяхното лечение представлява предизвикателсто, като не винаги дава желания резултат. Розовите и червеникавите млади по своята генеза стрии, показват по-добра тенденция към повлияване и постигане на желан ефект. Нашите специалисти работят с продуктът RRS® HA STRIMATRIX , който съдържа хиалуронова киселина, растежни фактори, аминокиселини, микроелементи, антиоксиданти, витамини, мастни киселини, коензими и др., стимулира регенерацията и хидратацията на кожата и се използва с цел тертиране на стриите по тялото.

Какво представлява микронидлинг?

 

Медицинският микронидлинг представлява нехирургичен метод, при който посредством специална система от фини иглички за микроперфорации, дълбоко в дермата се въвеждат биоревитализиращи разтвори обогатени на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекулни пигменти. Процедурата има ревитализиращ ефект, води до стягане на кожата и заличаване на белезите поради естетствената стимулация в синтеза на колаген, еластин и растежни пептиди.  Клиничният микронидлинг се извършва веднъж на 3-6 седмици.

Процедурата се характеризира с:

  • Възможност за приложение при всички фототипове
  • Минимална инвазивност
  • Пациентите описват процедурата за бърза и безболезнена
  • Дълготраен ефект

В клиниката работим със системите Amieа med REVIVE MN (Германия), които са с висока степен на прецизност като микроубожданията са с минимални травми за епидермиса. Системата притежава отделен модул за моторно тяло, което прави уредите по-безшумни, намалява вибрацията, липсва загряване върху работния накрайник, което осигурява по-голям комфорт, както за лекаря, така и за пациента. Апаратът работи с еднократни картриджи с патентована защитна мембрана, която не позволява повторно използване и осигурява защита от инфекции, което осигурява високо ниво на безопасност.

Свързани процедури