Корекция на нос без операция

Какво представлява нехурургичната корекцията на върха на носа?

Елегантна и разкрасяваща видима корекция на нос вече може да бъде постигната и без пластична операция. Това става бързо и лесно, по неоперативен начин, чрез инжектирането на дермален филър и/или използването на мезоконци. 

Крайната цел е да придобиете по-добър баланс на лицето.  Процедурата се извършва в рамките на 15-20 минути. Резултатът се вижда на момента, няма да се наложи да отсъствате от работа и да имате продължително възстановяване.

Какво се постига чрез тази процедура?

Корекцията на носа е мини-инвазивна процедура, която може да осигури повдигане на върха на носа и да коригира в определена степен налична гърбица на носа. Процедурата е най-подходяща за хора които имат добра костна структура и не искат драстична промяна в изгледа на носа, но търсят леко подобрение като повдигане на върха или коригиране на деформация.

Как протича процедурата?

Процедурата се прави под местна анастезия и отнема 15-20 минути. Дермалният филър се инжектира на малки количества в прецизно избрани места по носа, за да може да има цялостен контрол над формата и контурите създадени от процедурата. Хирургър масажира продуктът за да се придобие исканата форма на носа. При използването на мезоконци, чрез две входни отвърстия, относително безболенено, се поставя резорбируем материал, който не променя обема на носа и осигурява повдигането на върха на носа.

Колко време е възстановяването?

Пациентът няма да има никакви видими белези и няма да има оттоци и подутини както при хирургична интервенция в областта на носа. Крайната цел на процедурата се вижда веднага.

Колко е дълготраен ефектът?

Ефектът от процедурата трае между 12 и 18 месеца.