Повдигане на вежди

С напредването на възрастта се появяват бръчки по челото, между веждите и очите, появява се „смъкване” на веждите. Лицето придобива уморен и „остарял“ вид.

Какво се постига с операцията?

Чрез операцията се цели повдигането на увисналите вежди и изглаждането на  бръчките на челото и около очите. Така лицето придобива желания младежки вид.

Кой може да си направи операцията?

Процедурата се извършва най-често на хора между 40 и 60 годишна възраст. Възможно е и по-млади хора да се подложат на процедурата ако имат ниско разположени вежди по рождение.

Как се прави операцията?

Това е мини инвазивна процедура, която се прави под местна или обща упойка. Прави се тънък разрез в окосмената горна част на челото. Кожата и мускулите се повдигат нагоре, с което челото се изглажда и веждите се повдигат. Излишната част от кожата се отстранява. Операцията продължава в рамките на 1-2 часа. Белегът не се вижда тъй като той остава в рамките на окосмената част.

Предлагаме и нехирургични методи за лифтинг на веждите с иновативната технология на ACCUTITE

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Колко време е възстановяването след процедурата?

След операцията се слага превръзка , която трябва да се смени на следащият ден. Можете да измиете главата си след 48 часа. Възможно е поставяне на еластична лента която трябва да стои  1  седмица, за предотвратяването на хематоми. Moже да имате оток и синини които ще изчезнат след околко 7-10 дни. След процедурата може да се наблюдава изтръпване по линията на разреза , което е преходно състояние. Ще може да се завърнете на работа 3-14 дни след операцията, в зависимост от предпочетената техника. Спортуването трябва да бъде преустановено поне за 1 месец.

Колко дълготраен е ефектът?

Ефектът от процедурата е подмладяване с  5-10г. Той зависи до голяма степен от възрастта на която сте по време на операцията, качеството на кожата Ви и здравословното ви състояние. Вашето стареене ще продължи от момента в който сте си направили лифтингът. Тоест след 10 години вие пак ще излгеждате по-млад отколкото ако не бяхте се подложили на тази процедура.

Какви са рисковете?

Възможни са отоци и синини, които минават след известно време. Друг дискомфорт е лекото изтръпване на линията на разреза, което обикновено преминава за няколко месеца.