Радиочестотна терапия с eTwo

Апаратът e-Two е може би една от най-ефективните минимално инвазивни фракционирани радиочестотни терапии за пълното заличаване на петна, бръчки, разширени пори, че дори белези и стрии. При това с кратък възстановителен период и без почти никаква болка. Терапията изисква ползването на локална анестезия, Емла.
e-Two използва патентованата ELOS технология, която комбинира безопасни и ефективни нива на инфрачервена светлина и двуполюсна радиочестотна енергия, за да навлезе в дълбокия, дермален слой на кожата.
По този начин се стимулира производството на колаген и еластин за дълготрайно подобрение на бръчките и контура на лицето. Чрез загряването в дълбочина се стимулира процеса неоколагенеза, тоест синтезирането на напълно нов колаген и еластин в кожата. Резултатът е по-плътен епидермис, по-стегната и гладка кожа с равномерен тен.

При младите пациенти e-Two се бори успешно с белезите от акне, разширените пори, петната от слънцето и стриите на растежа. При възрастните кожи апаратът третира успешно бръчките, старческите петна, белези, стяга и цялостно подмладява кожата на лицето и шията.

 • Кратък възстановителен период, така че пациентите да могат бързо да възобновят нормалното си ежедневие

 • Безопасен и ефективен за всеки тип кожа

 • Кратка процедура: обикновено до 1 час в зависимост от големината на третираната зона

 • Видимо подобрение на кожата след първата сесия, което прави задоволеността на пациентите от процедурата много висока

e-Two комбинира двe уникални радиочестоти Sublime & Sublative за цялостно подмладяване на лицето. Това
е технология насочена към стимулирането на естествена регенерация на клетките.
Апаратът действа чрез електромагнитна енергия при контролиран импулс, която осигурява мощно
действие върху дермата при максимална безпопасност за пациента и кратък възстановителен период.

Sublative е функция на апарата ETwo, производство на Syneron – компанията, въвела терапията с радиочестотни вълни в дерматологията. Това е една от най-популярните дерматологични процедури в цял свят, заради добрия профил на безопасност и ефективност. Освен това тя е една от малкото терапии с радиочестотни вълни, при които твърденията на производителя за ефективност се потвърждават от множество научни публикации.

Ефектът от Sublative – фракционирана радиочестотна аблативна регенерация се изразява в стягане, повдигане и заглаждане на кожата. Както при всички подобни терапии, за да бъде комфортна, самата процедура изисква употребата на местна упойка под формата на крем. Нормално е на следващия ден кожата да бъде слабо оточна и по повърхността и да се забелязват дискретни корички, които отпадат за няколко дни. Естествено, задължително е кожата да се предпазва от слънчеви лъчи за около месец след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква от 3 до 6 процедури с интервал около месец между тях. Ефектът върху пигментацията и „освежаването“ на кожата се наблюдава непосредствено след процедурата, но за да се получат максималното стягане и заглаждане, са необходими между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

За какви проблеми е подходяща Sublative – фраuционирана радиочестотна аблативна регенерация:

 • Аблативен неоперативен „лифтинг“. Стягане на кожата на цялото лице или отделни области – клепачи, долна челюст, шия и други;
 • „Заглаждане“ на разширени пори и хлътнали белези след акне, шарка, катастрофи, операции и други;
 • Заглаждане на статични и динамични бръчки по лице и клепачи;
 • Терапия на нови (червени) и стари (бели) стрии по кожата на тялото;
 • Повърхностно обновяване и освежаване на кожата на лицето със слабо заглаждане и намаляване на неравномерната пигментация, дължаща се на „старческите“ петна.

Sublime e неаблативна (без изгаряне на кожата) методика за стягане и неоператвен „лифтинг“ на кожата, при която се комбинира въздействието на източник на полихроматична светлина в инфрачервения спектър с мощно биполярно електромагнитно поле от радиочестотни вълни. Едновременното въздействие на тези технологии предизвиква контролирано загряване в дермата на дълбочина около 3-4 мм, което води до отделяне на специфични белтъчини, наречени „Heat Shock Proteins”. От своя страна те стимулират дермалните фибробласти към производството на повече и нови колагенни и еластични влакна, които обновяват кожата.

Както при всички други неаблативни (без изгаряне на кожата) технологии за подмладяване, Sublime залага на повече на брой процедури през по-кратък интервал от време. За сметка на това, само 10-20 минути след терапията кожата е спокойна и пациентът може да се върне към ежедневната си дейност.

Различното при Sublime е, че за разлика от другите медицински радиочестотни терапии, имаме съчетаване на два източника на електромагнитни вълни. По този начин въздействието върху кожата е много по-силно, защото дермалните фибробласти се стимулрат по два различни начина, които взаимно допълват ефекта си. Казано по друг начин, единичната процедура Sublime е много по-ефективна и безопасна, в сравнение с другите медицински радиочестотни технологии. Разбира се, сравнението с която и да е козметична радиочестотна терапия е просто неуместно.

Sublime е функция на апарата ETwo, производство на Syneron – компанията, въвела терапията с радиочестотни вълни в дерматологията. Това е една от най-популярните дерматологични процедури в цял свят заради добрия профил на безопасност и ефективност. Освен това, тя е една от малкото терапии с радиочестотни вълни, при които твърденията на производителя за ефективност са реално потвърдени от научни публикации.

Ефектът от Sublime се изразява в стягане, повдигане и заглаждане на кожата. За разлика от Sublative, процедурата не изисква употребата на местна упойка под формата на крем. Нормално е на следващия ден кожата да бъде слабо оточна и малко по-чувствителна. Препоръчително е обработеният участък да се предпазва от слънчеви лъчи за около месец след процедурата.

Един терапевтичен курс изисква 6-8 процедури с интервал от 2-3 седмици между тях. Непосредствено след процедурата се наблюдава дискретен „лифтинг“ ефект, но за да се получи максималното стягане и повдигане, са необходими между 3 и 6 месеца. Както при всички терапии, разчитащи на стимулация на собствените фибробласти, максимални резултати се постигат при хора в добро общо здравословно състояние. Пушенето, стресът, недоспиването, излагането на слънце и солариум, неразумното хранене, напредналата възраст и някои заболявания намаляват ефекта от терапията.

Sublime се препоръчва при паценти, които търсят терапия за стягане на кожата, при която няма възстановителен период и са готови да се задоволят със слаб до умерен ефект при следните състояния:

 • Отпускане на кожата по лицето;
 • Подобряване на релефа и подмладяване на кожата по лицето (обикновено се съчетава с други процедури);
 • Отпускане на кожата по шията без мастни натрупвания;
 • Отпускане на кожата по корема след раждане;
 • Отпускане на кожата по вътрешната повърхност на бедрата при слаби хора след определена възраст.

Преди

След

Преди

След