Скинбустери

С напредване на възрастта, под действието на редица фактори концентрацията както на хиалуроновата киселина, така и на колагена и еластина намaлява, което придава състарено и изморено излъчване на лицето. Освен че възстановява нормалния хидробаланс на кожата, хиалуроновата киселина стимулира фибробластите да произвеждат собствен колаген. Хиалуроновата киселина хидратира кожата благодарение на способността си да свързва големи количества вода, придава й младолик гладък вид и повишава еластичните й качества.Скинбустерите съдържат стабилизирана хиалуронова киселина, която подобрява състоянието на кожата и й придава здравина и блясък.

Каква е разликата с дермалните филъри

За разлика от дермалните филъри, които се използват основно с цел добавяне на обем и запълване на дълбоки бръчки, то скинбустерите, които имат по-мека и фина консистенция, постепенно хидратират кожата в дълбочина, подобряват еластичните й своиства и нежно я изглаждат.

Какво представлява процедурата и какво да очакваме след нея

Процедурата се извършва след консултация със специалист в клинката, при която в зависимост от естеството на естетичния проблем и желания резултат, се преценява необходимостта от извършване на манипулацита и преценка в избора между филър и скинбустер. Скинбустерите са показани както при жени, така и при мъже, като зоните на третиране обхващат както кожата на лицето, така и зоната на устните, шията, деколтето и ръцете.

Процедурата представлява инжекционна манипулация, като чрез финна игличка продукта се депонира на ниво дерма с цел хидратация, корекция на фини бръчки както директно, така и чрез повишаване еластичните способности на съседни зони.

Ефектът е видим непосредствено след процедурата. Скинбустерът се инжектира в съответните зони апликация на локално обезболяващо средство под формата на крем. Пациентите описват интервенцията като бърза и безболезнена.

Видът на кожата се подобрява и видимо се забелязва в продължение на 3 – 5 седмици. В повечето случаи се налагат 3 до 5  процедури, като след последната процедура продължителността на ефекта може да се задържи до 6 месеца.

Скинбустерите намират приложение в комбинация с редица други естетични продукти и процедури – филъри, мезотерапия, ботокс, радиочестотна терапия, химически пилинг и др.

Възможни са точковидни кръвонасядания в зоните на инжектиране, които отшумяват в следващите 2-3 дни.

Свързани процедури