Акнето е едно от най-често срещаните заболявания и въпреки своята упоритост, то може да бъде излекувано. А с правилните терапии и професионален индивидуален подход, могат да бъдат премахвани или значително намалени и белезите, които то оставя.

Вижте кои са едни от най-успешните терапии за премахване на белезите от акне и какви са техните предимства.

Терапия с лазер Pearl Fractional за лечение на средно дълбоки и дълбоки белези от акне

Pearl Fractional е иновативен фракционен лазер от най-ново поколение, с който се постига дълготрайно, естествено и безрисково лечение при средно дълбоки и дълбоки белези от акне. Той предоставя на пациентите най-добрата комбинация от безопасност, комфорт и минимален възстановителен период след процедурата.

При този тип лечение се засягат само определени фрагменти или малки участъци от кожата. С Pearl Fractional се третират директно клетките от дълбоките слоеве на кожата, като селективно се отстраняват вертикални участъци от нея, без да се зася околната тъкан. По този начин се съкращава възстановителния период след процедурата и се стимулира естествения за организма процес на производство на колаген, който повлиява отлично средно дълбоки и дълбоки белези от акне.

Достатъчно добри резултати могат да се постигнат и само с една процедура. При тежко увредена кожа може да се наложи лечението да се удължи до четири процедури. Подобрение на състоянието на кожата продължава да се наблюдава до шест месеца след лечението.

В клиника VDerm можете да откриете пълната конфигурация на комбинираната мултифункционална платформа CUTERA XEO – стандарт в съвременната медицина за естествено и дълготрайно лазерно подмладяване без рискове, без възстановителен период и без игли.

Прочете повече: Най-добрите терапии за лечение на белези от акне

Вампирски лифтинг

Вампирският лифтинг комбинира микронидлинг с локално приложение на богата на тромбоцити плазма (PRP), получена от собствена кръв, за лечение, което може да намали белезите, да коригира хиперпигментацията, да стегне отпуснатата кожа и да минимизира фините линии и порите. Медицинският микронидлинг представлява нехирургичен метод, при който посредством специална система от фини иглички за микроперфорации, дълбоко в дермата се въвеждат биоревитализиращи разтвори обогатени на хиалуронова киселина, витамини, аминокиселини и активни молекулни пигменти, за да се задейства лечебна реакция, стимулираща естественото производство на колаген и еластин на кожата. Освен това улеснява абсорбирането на PRPот кожата, което допълнително засилва обновяването на клетките.

Как работи Вампирския лифтинг?

Богатата на тромбоцити плазма (PRP) извлечена от кръвта съдържа червени кръвни телца, бели кръвни телца и тромбоцити, които допринасят за основните функции на растеж и заздравяване. За да се подготви PRP, малко количество от кръвта на пациента се цнтруфогира, за да се постигне максимална концентрация на тромбоцитите. При процедурата Вампирски лифтинг, посредством микронидлинг се създават стотици миниятюрни дупчици в кожата, през които PRP се абсорбира. Може да са необходими няколко процедури за оптимални резултати, въпреки че първите резултати и подобрение на кожата се забелязват веднага. С течение на времето PRP стимулира производството на колаген, увеличава клетъчния обмен и стимулира растежа на нови кръвоносни съдове, което води до още по-дългосрочни ефекти.

Какви са предимствата на Вампирския лифтинг?

  • Процедурата е бърза (обикновено трае по-малко от час) и изисква малко време за престой.
  • Вампирският лифтинг е подходящ за всеки вид кожа.
  • Резултатът се забелязва незабавно и се подобрява с течение на времето, тъй като производството на колаген се увеличава.
  • Има малък шанс за алергична реакция, тъй като PRP се получава от собствената кръв на пациента.
  • Успоредно с Вампирския лифтинг, лекуващия лекар може да предложи персонализирано лечение, което да отговори на всички нужди на пациента.

Какви са недостатъците на Вампирския лифтинг?

  • Процедурата може да се усеща като леко болезнена.
  • Препоръчват се няколко процедури, веднъж месечно, за да се постигнат оптимални резултати. Най-добри резултати се постигат с последващи процедури на всеки шест месеца.
  • След процедурата се налагат някои ограничения за физическа дейност до няколко дни след лечението.
  • Микронидлингът трябва да бъде извършван само от квалифицирани специалисти, за да се избегне причиняването на белези и други дългосрочи поражения.
  • При процедура се работи с кръв иако се извършва от неквалифицирано лице неспазващо всички изисквания за безопасност съществува риск от предаване на болести по кръвен път. Тази процедура трябва да се извършва от дипломиран дерматолог или пластичен хирург.

Специалистите от клиника VDerm работят с най-новия уред за подготовка на PRP – Magellan®️ – безопасна и ефикасна подготовка на богата на тромбоцити плазма (PRP). Апаратът Magellan®️ е уникален с концентрацията на тромбоцити, която може да достигне 3-4 млн., вместо 200 хил. с всички досегашни методи.

Прочетете повече: Плазмотерапия ( PRP-терапия ) и Плазмолифтинг ( Вампирски лифтинг )

Morpheus8

Morpheus8 е фракционно лечение на кожата на 3 нива, което стимулира производството на колаген в дълбоките слоеве на кожата. Чрез насочване на фракционна радиочестота в дермата, нейните градивните елементи се реорганизират в естествен за организма оздравяващ и подмладяващ процес. Този метод е минимално инвазивен – при него се използва матрица от микро щифтове за достигане и обновяване на по-дълбоките слоеве на кожата без почти никакъв възстановителен период за пациента.

Morpheus8 може да се използва във всички области, в които се наблюдават белези от акне.

Видими резултати се наблюдават в рамките на няколко дни, но обикновено след три седмици се забелязват най-забележимите резултати. Подобренията продължават до три месеца след лечението.

Резултати