Фейслифт

Какво представлява процедурата?

С годините кожата на лицето губи еластичност и се отпуска. Меките тъкани и подлежащия костен скелет атрофират и се резорбират. Това води до отпускане на лицето, задълбочаване и поява на бръчки по кожата, загуба на младежкия облик и излъчване.

При лифтинг на средната и долната трета на лицето се повдигат и репозиционират меките тъкани в областта на слепоочията, скулите, бузите, устата, челюстния контур и горната част на шията, премахва се кожният излишък. По този начин се заличават увисвания, бръчки и гънки в изброените области и се хармонизира и подмладява лицето. Белезите са скрити в окосмената част на главата и в гънки пред и зад ушните миди. Тази операция може да бъде съчетана с друг тип естетична хирургия.

Как протича операцията?

Процедурата се извършва под местна или пълна анестезия. Тя продължава до няколко часа. Обикновено пациентът може да напусне клиниката още същия ден или на следващия ден.

Процедурата за лифтинг на лицето включва повдигане и репозициониране на меките тъкани на лицето. Хирургът  прави  разрези от двете страни – пред, под и зад ушите, като същите остават скрити в окосмената част на главата. После през тях се премахват излишните кожа и мазнини, след което се стягат мускулите и меките тъкани. Накрая кожата се опъва и разрезите се затварят.

Има няколко вида техники за фейслифт и в зависимост от резултатите които търсите и състоянието на вашата кожа ще бъде подбран най-пододящия. Това ще стане по време на вашата консултация.

Как да се приготвя преди фейслифт процедура?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Колко време отнема за възстановяване от фейслифт процедурата?


Възстановяването от тази процедура е много бързо.Ще трябва да избягвате упражнения няколко седмици , но може да се върнете пред компютъра още на следващият ден. Ако работата ви е свързана с повече активни дейности то може би ще ви трябват поне 2 седмици почивка. Ще имате леки подувания и синини в зоните на разреза , което е нормално но те ще изчезнат в рамките на следващите две седмици.

Ще трябва да прекратите всички физически и спортни дейности за период от 4-6 седмици.

Трябва да избягвате всички процедури които могат да доведат до зачервяване на лицето, като използването на сауна, парна баня и парни маски за лицето.

Ще трябва да носите стягаща превръзка околко лицето ви през първата седмица след операцията.

Ще трябва да се върнете в клиниката в деня след операцията, за да ви бъдат сменени или премахнати превръзките. Не е притеснително ако имате повечко подувания на някои места в сравнение с други. Болките, ако въобще има такива, са минимални. Естествено, много е важно да следвате възстановителните инструкции, които ще ви даде Вашия хирург.

Колко дълготрайни са резултатите от процедурата?

Резултатите от процедурата са практически постоянни. Каквото се постигне по време на операцията –остава, независимо от остаряването. С други думи, ако операцията ви прави 10г по-млади от реалната Ви възраст, то вие винаги ще изглеждате 10г по-млади от нея.

Има и други фактори от които зависи колко дълго ще се виждат резултатите от процедурата:

  • На колко години е бил пациентът по време на операцията
  • Какво е състоянитето на кожата по това време – по-тъмна кожа в добро здравословно състояние , ще има по-добър резултат отколкото бяла кожа ,която има увреждания от слънцето и е по-тънка.
  • Резултатие на пациенти под 60г обикновенно траят повече време, като повечето такива пациенти няма да имат нужда от друга такава процедура.
  • Уменията на хирургът и техниката която използва също оказва влияние.

Съвети които помагат резултатите да бъдат по дълготрайни:

  • Не пушете. Пушенето ви застарява и увеличава процеса на стареене драстично
  • Пийте по-малко алкохол. Той дехидратира кожата ви, докато ние искаме кожата ни да остане твърда и еластична за да може резултатите да са по-дълготрайни.
  • Значителни амплитуди в теглото ви могат да променят формата и еластичността на кожата на лицето ви.
  • Пийте много вода. Водата хидратира кожата ви.
  • Винаги ползвайте кремове за слънце. Всеки ден без изключение. Слънцето вреди на кожата ви, причинява бръчки и засилва стареенето.
  • Грижете се за кожата си. Следвайте инструкциите на хирургът ви, което е най-важното за вас след процедурата. Винаги ползвайте качествени кремове за кожата, серуми и продължавайте да правите професионални процедури като пилинг, филъри или ботокс , за да поддържате желаният от вас вид.

Ще имам ли белези след процедурата?

От всички белези които може да имате от пластични операции , белезите по лицето са най-благоприятни. Те са не само много добре скрити, но и за повечето здрави хора, белег от добре направен фейслифт не представлява никакъв проблем.

Фейслифтът се превръща във все по-малко инванзивна процедура , която оставя все по-малко белези.Дори стандартните белези които остават са много малки и много добре прикрити около контурите на лицето: пред ухото , под ушната мида и в гънката зад ухото. Повечето ще бъде скрита от косата ви от ден първи и грим може да бъде използван непосредствено след като конците изчезнат.

Какви са рисковете от операцията?

Всички рискове ще бъдат обсъдени с вас по време на консултацията с вашият хирург. Някои от потенциалните такива са оставането на белези които ще са много малки и с правилното третиране с времето могат да станат незабележими. Кървенето, синините и отоците, както и алергичните реакции са рискови, които макар и минимални, са възможни при всяка една операция. Като цяло може да минимизирате рисковете като изпълнявате всички указания дадени ви от хирургът точно и ясно, преди и след операцията.

Резултати от Фейслифт

 

FaceLift - woman