Има голямо разнообразие от процедури за корекция на средно дълбоки бръчки, дълбоки бръчки и цялостен лифтинг на лицето. Radiesse е една от най-популярните опции за третиране на бръчки и подобряване качеството на кожата, прилагана в целия свят. Използва се предимно за подмладяване на лицето и ръцете, както и като продукт при нехирургична ринопластика.

Изборът на най-подходящ дермален филър може да ви се струва труден и объркващ, затова отговаряме на пет въпроса, които ще ви помогнат да вземете правилното решение.

Каква е разликата между Radiesse, Juvederm и Restylane?

Съставът на Radiesse е различен от този на другите дермални филъри. Изработен е от калциев хидроксиапатит, а не от хиалуронова киселина. Основната разлика между тях е, че хиалуроновите филъри имат по-кратка продължителност (от 6 до 12 месеца), в сравнение с Radiesse – между 12 и 18 месеца или по-дълго.

Предимството на Restylane и Juvederm е, че те могат да бъдат разградени благодарение на ензима хиалуронидаза, докато при Radiesse това не е така.

Какви са потенциалните странични ефекти на Radiesse?

Radiesse е много безопасен и ефективен продукт. Най-честите усложнения, свързани с лечението, са зачервяване на местата на инжектиране и кръвонасядания. Палпируеми бучки или натъртвания също могат да възникнат при прекомерно инжектиране. Областите, които трябва да се избягват са устните и зоната под очите.

Колко струва Radiesse?

Цената на Radiesse варира в зависимост от опита на дерматолога или пластичния хирург, който ще го инжектира. Виж всички цени на Radiesse тук.

Колко време продължава ефектът след процедура с Radiesse?

Продължителността на ефекта при различните пациенти варира от 9 до 12 месеца. При някои тя достига до 18 месеца. Това се дължи на колагеновите стимулиращи свойства, които подобряват лицевите депресии и качеството на кожата.

Колко време продължава отокът след инжектирането на Radiesse?

Подуването може да продължи до седмица. Въпреки това, в много случаи, отокът или посиняването изчезват в рамките на 4-5 дни или по-рано. Препоръчваме на пациентите да не се подлагат на терапия преди важно събитие (като сватба или ваканция), а да запазят час поне две седмици предварително.

Резултати