Кланът Кардашиян, Instagram, достъпността на естетичните процедури – независимо каква е причината, едно нещо е сигурно: филърите за устни са хит и все повече хора смятат уголемяването на устните за нещо съвсем нормално.

 

В пространството обаче упорито продължават да върлуват митове, като например, че уголемените устни със сигурност ще изглеждат твърде огромни, фалшиви и неестествени, или че процесът е необратим и завинаги ще промени лицето ви. Тези и други заблуди за процедурата спират доста от дамите да пристъпят към нея и да се насладят не само на повече обем, а и на повече самочувствие. Независимо дали ви е страх от филърите, заради нещата, които сте чули от някъде, или просто търсите по-обективна информация за процедурата, развенчаването на тези пет популярни мита за филърите за устни ще ви бъде полезно четиво.

 

Мит No 1 | Филърът за устни разпъва устните

Кожата на устните е една от най-тънките в тялото, така че изглежда логично инжектирането на нещо в тях да причини разтягане, нали? Неправилно. 

Тялото ви абсорбира по естествен начин филъра с течение на времето, така че “устните ще възстановят напълно предходния си вид, след усвояване на хиалуроновата киселина”, отбелязва д-р Ирина Шаркова, специалист – дерматолог и съсобственик на VDerm.

Всеки дермален филър се абсорбира и е вероятно да се нуждаете от допълнителни инжекции с по-малко количество филър, след първоначалната процедура. „Добре е да знаете, че филърът в устните няма да се задържи толкова дълго, колкото в други части на лицето ви“, казва д-р Шаркова – „Вие говорите, смеете се, ядете и движите устните си постоянно. В района има богато кръвоснабдяване и висока активност на ензима хиалуронидаза, което води до по-бързо разграждане на филъра“.

 

Мит No 2 | Можете да поставите филър в устните ден преди важно събитие

 

“Когато поставим филър в клиниката, устните в първите часове изглеждат страхотно, но когато пациентите си тръгнат, устните започват постепенно се подуват. Филърите са много хидрофилни, което означава, че ще привличат водни молекули и процесът на подуване обикновено продължава около два дни“, отбелязва д-р Ирина Шаркова.

След като отокът спадне, може да има и леки синини.  “Филърите се поставят с игла и колкото повече убождания има, толкова по-възможно е да се образуват синини“,  добавя тя. 

„Можем да ползваме канюла и така да намалим нараняванията. За да бъде по-бързо възстановяването, следвайте инструкциите на вашия дерматолог”, съветва експертът.

 

Мит No 3 | Устните ви лесно могат да изглеждат, като тези на любимите ви знаменитости

“Аз съветвам пациентите си да носят снимка за референция и да ми посочат на коя знаменитост харесват устните и се надяват да постигнем сходен ефект с филъри. Добре е да сте максимално конкретни и откровени с вашия дерматолог, но и да очаквате разумни и реалистични резултати. Най-добър е ефектът при подход, който следва естествената форма на вашите устни, като я подобрява и допълва. Добре е да се гледа и цялостната структура на лицето ви, за да запазим баланса и естетиката”, отбелязва д-р Шаркова.

 

Особено важно е да изберете опитен специалист, който познава добре възможностите на филъра и има умения да го инжектира така, че да се постигне максимално естетичен вид и форма. „Уви, не може да постигнем еднакви резултати при всички пациенти. Ако някой има много тънки устни, няма начин да се окаже с тези на Анджелина Джоли. Някои пациенти се нуждаят от повече от един милилитър – при тях желания резултат се постига на етапи. Ако пък имате по-плътни устни, една визита при опитен дерматолог, може да бъде достатъчна за оптимален ефект“, разясняват  дерматолозите от VDerm.

 

Мит No 4 | Филърите за устни никога не изглеждат естествено

 

Въпреки че всички сме виждали десетки фалшиво изглеждащи патешки устни, които от време на време украсяват сторитата в Instagram и телевизионните екрани, идеята, че филърите за устни не могат да изглеждат естествено, е напълно невярна. Препълването е най-честата причина за неестествено изглеждащи устни, но има и други фактори, които могат да допринесат за подобен външен вид. 

„Долната устна почти винаги трябва да е по-обемна от горната, но повечето пациенти се фокусират върху изпълването на горната устна, което може да доведе до неестествен вид“, казва д-р Шаркова. „Пациентите често искат повишаване на обема до ъглите на устните, а това не следва естествените им пропорции. Красивите устни са по-плътни в центъра. Затова аз съм привърженик на т.нар. “Руска техника” , при която обемът се концентрира в средната част на устната и придава кукленска форма и сочност“, отбелязва д-р Ирина Шаркова

Това е още една причина, поради която е толкова важно да се доверите на опитен специалист, който да ви предпази от някои от тези грешки и да гарантира, че филърът ви ще изглежда възможно най-естествен и ще си тръгнете с красиви устни и усмивка от клиниката.

 

Мит No 5 | Видът на филъра е без значение

В днешно време има много възможности за избор на филър и това не е случайно. Различните филъри имат различни функции и дават различни резултати и вашият трябва да бъде избран експертно, за да отговаря конкретно на нуждите и очакванията ви.

Повечето специалисти могат да изберат най-подходящия, въз основа на търсения резултат и естествените ви особености. „Най-добрите филъри за уголемяване на устни са меки, динамични, не създават подутини или възли и не мигрират с течение на времето – т.нар. “Хиалуронов мустак“, обяснява д-р Шаркова. В нашата клиника залагаме на филърите, доказали високо качество в годините и тези с най-много клинични проучвания, а именно Juvederm и Restylane. Те са меки и осигуряват съвсем естествен резултат, без усложнения. Както винаги, изборът на филър е дискусия, която трябва да проведете с вашия дерматолог, след като ясно обясните какъв резултат очаквате. И разбира се, преди да пристъпите към тези неоперативни корекции, е много важно да имате пълно доверие на дерматолога си, за да получите ефекта, който търсите и заслужавате.

 

А до края на 2020 г. цели 30% отстъпка за всички дермални филъри ви очакват само във VDerm. 

Подарете си мечтаните устни за една по-усмихната и красива нова година. Запишете час на 070070150.