Когато говорим за естетични корекции на лицето, уголемяването на устните чрез инжектиране на дермален филър е една от най-желаните и често извършвани нехирургични процедури. Този метод е изключително популярен, тъй като хиалуроновата киселина е безопасна, ефектът от самата процедура е достатъчно дълготраен и резултатите могат да постигнат различни цели – повече обем, симетрия или по-ясно изразен контур на устните.

Плътните и сочни устни правят лицето по-красиво и привлекателно, но има и няколко задължителни правила, за да бъдат резултатите естествени и в хармония с пропорциите на цялото лице.

Доверете се на специалист

Дермалните филъри са инжекционни материали, като дълбочината на инжектиране зависи от третираната зона, желания резултат и вида филър. Техниката на приложение е специфична и трябва да се извършва само от обучен лекар със задълбочени познания за лицевата анатомия.

Неправилното приложение гарантирано ще доведе до нежелани резултати. Обичайните реакции след процедура са краткотраен оток и зачервяване, които отшумяват в рамките на 2-3 дни. По-сериозни усложения могат да настъпят единствено в следствие на неправилно приложение при работа на немедицински и необучен персонал или след инжетиране на несертифицирани продукти.

Консултирайте се преди процедурата

Задължително е процедурата да се предхожда от консултативен преглед, по време на който да се запознаете със спецификата на манипулацията, да се прецени естеството на проблема, възможните варианти на терапия и очакваните резултати.

По време на консултацията ще можете да се уверите, че вашият специалист е запознат с всички потенциални усложнения и знае как да се справи с тях. Ще разберете и дали той има познанията и готовността да резорбира част от продукта, ако вие пожелаете това след процедурата.

Попитайте и за техниките на инжектиране, които се използват. Уверете се, че специалистът поставя малки количества от филъра във всяка зона, а не големи количества на по-малко места. По-големите количества филър допринасят за твърде подут вид на устните, независимо че се използва същото количество продукт.

Разкажете за своите очаквания

Още при първата среща с вашия дерматолог, споделете какви очаквания имате. Обсъдете козметичния резултат, който желаете да постигнете и се уверете, че сте обсъдили всички детайли.

Бъдете конкретни, но и отворени към съветите на вашия дерматолог. Високо квалифицираният специалист ще прецени какво е необходимо да се направи при всеки индивидуален случай и ще избере най-подходящата процедура и съответно, кой филър, в кои зони и в какво количество да бъде поставен.

Избягвайте да носите снимки на знаменитости

Дори и да се изкушавате да покажете снимки и да поискате любимите си „популярни устни”, то знайте, че в повечето случаи това е твърде нереалистично. Всъщност, колкото и добре да изглеждат устните на някой друг, такава форма или размер могат да бъдат абсолютно несъразмерни за вашето лице.

Може да има детайли в устните, които да харесвате, но опитите да се копират изцяло устните на Анджелина Джоли или някой друг, могат да доведат до неприятни за окото резултати. Структурата на лицето, вида на кожата и възрастта са много важни фактори, които трябва да се вземат предвид при поставяянето на филър, за да се постигнат естествени и красиви резултати.

Погледнете в огледалото

Не казваме, че не трябва да отделяте поглед от огледалото, докато ви поставят филъра, но наистина трябва да погледнете устните си преди да си тръгнете от дерматологичния кабинет.

Най-доброто нещо при инжектирането с филъри е, че ефектът е видим веднага след процедурата. Така можете да направите кратка почивка по средата на манипулацията и да видите степента, в която устните ви се изменят, а след това да проверите и крайния резултат. Това е много важна част от процедурата, защото симетрията и плътността могат да се коригират на място още преди да напуснете кабинета. А ако не сте доволни от крайния резултат, благодарение на ензима хиалуронидаза, филърите са напълно разградими в рамките на няколко часа.