Бразилски лифтинг на седалището (brazilian buttock lift)

Какво представлява процедурата?

“Бразилският лифтинг” на седалището е процедура, чиято цел е да контурира и оформи задните части.

Интервенцията се базира на един от следните подходи – използване на собствена мастна тъкан, придобита посредством техники на липосукция или използване на импланти.

Как протича операцията?

Повдигане на задните части чрез  трансфер на собствена мастна тъкан:

Посредством липосукция се добива мастна тъкан от области с наличен излишък – корем, гръб и/или бедра. Взетите мазнини се преработват посредством различни техники на пречистване/пурификация, след което се осъществява трансфер на същите в зоната на седалището. Тази процедура се прави в условия на обща анестезия в рамките на 2-3 часа.

В следващите няколко месеца част от трансферираната мастна тъкан ще се резорбира, поради което пъравата процедура целй “overcorection”. Окончателен резултат можете да очаквате на 6-ти до 7-ми месец. Поради споменатите процеси на резорбция е възможна втора процедура с цел постигане на оптимален резултат.

Повдигане чрез импланти

Имплантите са вариант за постигане на добре оформено и повдигнато дупе. Процедурата е особено подходяща за пациенти с минимални депа на подкожна мастна тъкан по тялото, което обуслява недостатъчен запас от подкожна мазнина и следователно невъзможност за извършване на липофилинг ( повдигане на дупето чрез собствена мастна тъкан). Този метод не е подходящ за лечение на увиснало дупе, което е следствие на значителна загуба на тегло.

При тази процедура се поставя силиконов имплант през разрез, който е позициониран и остава скрит в горната част на гънката между двете половини на седалището. Процедурата се извършва в условията на обща анестезия и е с продължителност 1,5-2 часа.

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Ние ще ви транспортираме до клиниката и обратно в деня на операцията.

Какво е времето за възстановяване ?

Много важно за вашето бързо възстановяване е да изпълнявате указанията дадени ви от хирургът.

След процедурата ще ви бъдат сложени дренажни тръбички за няколко дни. Ще трябва да носите  специално компресионно бельо , което ще придържа задните ви части стегнати в новата им форма в рамките на 6-8 седмици. Ще имате подуване което ще отмине след няколко седмици.

Мускулатурата на задните части е една от най-важните в нашето тяло. Тя се използва за различни физически активности като: ходене, бягане, стоене.

През първите 3-4 дни ще трябва да спите по корем. В първите 14 дни не трябва да сядате, освен при ходене до тоалетната и храннене. След това, за известно време ще трябва да използвате възглавница, която ще бъде сложена под бедрените мускули без да докосва задните ви части. Директен натиск върху тях трябва да се избягва поне 8 седмици. Крайният резултат ще може да видите след 6 месеца след като спаднат отоците и подуването.

14 дни след процедура на липофилинг ще може да се завърнете на работа, да започнете да шофирате или ходите на кино, но при тези дейности ще трябва да използвате възглавница, за да седите на нея. Може да започнете упражнения и физически натоварвания след 8 седмици.

3 седмици след операцията с импланти може да се върнете на работа, но трябва да използвате възглавница. След третата седмица може и да шофирате, отново като използвате възглавница. Тогава ще можете да започнете и леки разтягания и упражнения. Ще можете да ходите на фитнес след 2 месеца.

Колко дълготрайни ще са резултатите от операцията?

При нормални условия, резултатите ще са дълготрайни.

При процедурата с трансфер, след процес на частична резорбция, съхранената мастна тъкан ще остане за цял живот.

При процедурата с импланти, те нямат нужда от премахване или смяна освен ако няма сериозни усложнения.

Въпреки че процедурата подобрява контура и формата на вашите задни части, за да ги поддържате, то вие трябва да направите някои промени във вашият живот. Здравословен начин на живот и редовните физически упражнения ще допринесат за добрия ви външен вид в дългосрочен план.

Какви са рисковете от операцията?

Както при всяка друга операция и тук има рискове. Най-честите нежелани последствия са кървенето и кръвонасядането. Винаги след такава операция има някаква степен на оток.

При трансфера на мастните тъкани може да има резорбция до 40% , което прави процедурата по-трудно предвидима и може да се наложи допълнителна такава ако не са постигнати желаните резултати.

При използването на импланти основният риск е тяхното “изместване”, придаващо асиметричен вид. Ако това се случи, може да се наложи повторна оперция.

За да може да минимизирате рисковете от операцията, трябва точно да изпълнявате всички указания дадени ви от хирурга, както преди, така и след операцията.

Каква е цената на бразилският лифтинг на задните части?

Цената на бразилския лифтинг определяме спрямо индивидуалните изисквания на пациента.