АУГМЕНТАЦИЯ НА ПОДБЕДРИЦИ

Интервенцията е пластична хирургична процедура за подобряване на формата и контура на подбедриците, при която директно се подобряват пропорциите на долните краиници. Двата основни метода за извършването на тази процедура са използване на собствена мастна тъкан, придобита посредством техники на липосукция или използване на импланти.

Как протича операцията?

Аугментация чрез трансфер на собствена мастна тъкан:

Посредством липосукция се добива мастна тъкан от области с наличен излишък – корем, гръб и/или бедра. Взетите мазнини се преработват посредством различни техники на пречистване/пурификация, след което се осъществява трансфер на същите в зоната подбедриците. Тази процедура се прави в условия на обща анестезия в рамките на 2-3 часа.В следващите няколко месеца част от трансферираната мастна тъкан ще се резорбира, поради което пъравата процедура целй “overcorrection”. Окончателен резултат можете да очаквате на 6-ти до 7-ми месец. Поради споменатите процеси на резорбция е възможна втора процедура с цел постигане на оптимален резултат.

Аугментация чрез импланти

Имплантите са вариант за постигане на добре оформени подбедрици. Процедурата е особено подходяща за пациенти с минимални депа на подкожна мастна тъкан по тялото, което обуслява недостатъчен запас от подкожна мазнина и следователно невъзможност за извършване на липофилинг ( повдигане на дупето чрез собствена мастна тъкан). При тази процедура се поставят силиконови импланти през разрез, който е позициониран и остава скрит в сгъвката зад коляното. Процедурата се извършва в условията на обща анестезия и е с продължителност 1,5-2 часа.

Какво да правя преди операцията?

Вашият хирург ще ви даде детайлна информация за подготовката преди вашата операция няколко седмици предварително.

Пушенето възпрепятства заздравяването и увеличава риска от усложнения и затова препоръчваме да го спрете поне 2 седмици преди операцията и поне две седмици след нея.

Трябва да спрете приема на аспирин или лекарства, които съдържат аспирин, НСПВС и всякакви билкови добавки, тъй като всички те увеличават риска от кървене. Вашият хирург ще Ви каже колко време преди операцията трябва да спрете тези лекарства и добавки.

Високото кръвно налягане също е от нещата които трябва да бъдат добре контролирани по време на операцията, така че ако страдате от такова, трябва да го обсъдите с Вашия хирург.

Какво да правя след операцията и по време на възстановяването?Вашият хирург ще ви даде пълни и подробни указания относно протичането на възстановителния процес. За да се предпазите от усложнения по време на възстановяването е необходимо да изпълнявате указанията на хирурга точно и последователно.

В първата седмица след операцията може да имате леки болки и дискомфорт. Те могат да бъдат лесно контролирани с медикаменти.

През тази първа седмица ще трябва да носите специална компресивна превръзка, която след това ще бъде заменена със специални компресивни чорапи, които ще трябва да носите още 5 седмици.

Ще можете да се върнете на работа след две седмици.

Тренировки във фитнеса ще можете да започнете 6 седмици след операцията.

Всякакви отоци и хематоми би трябвало да изчезнат до 6 седмици след операцията, а крайния резултат ще е налице след 12 седмици.

Какви са рисковете от операцията?

Всички рискове ще бъдат обсъдени с вас по време на консултацията с вашият хирург. Някои от потенциалните такива са оставането на белези които ще са много малки и с правилното третиране с времето могат да станат незабележими. Кървенето, синините и отоците, както и алергичните реакции са рискове, които макар и минимални, са възможни при всяка една операция. Като цяло може да минимизирате рисковете като изпълнявате всички указания дадени ви от хирургът точно и ясно, преди и след операцията.

Каква е цената?

Цената на Аугментация на подбедрица се определя спрямо индивидуалните изисквания на пациента. 24 часа след Вашата онлайн консултация ще получите нашата специална оферта за Вас.