Карбокситерапия – естествено освежаване и заличаване на бръчки, белези, стрии и целулит

Карбокситерапията е неинвазивна процедура с въглероден диоксид (CO2), която има лифтинг ефект за кожата, намалява бръчките, белезите от акне, стриите, мастните натрупвания и целулита

Приложеният подкожно CO2 подпомага кръвообращението и така стимулира производството на свеж колаген, което от своя страна подобрява еластичността и стегнатия вид на кожата. 

Процедурата има ефект за подмладяване и естествен лифтинг на лицето, шията, ръцете, корема, задните части и краката. Препоръчва се и за терапия на алопеция (косопад).

Въглеродният диоксид може да се прилага дори в деликатни зони, като тази около очите – за терапия срещу тъмни кръгове и торбички.

1-karboksiterapija-vderm (1)

Как работи карбокситерапията?

Газът въглероден диоксид се среща естествено в тялото. С инжектирането му подкожно, CO2  разширява кръвоносните съдове и така увеличава циркулацията и притока на кислород към третираните тъкани.

Карбокситерапията е с действие, насочено към някои от най-упоритите проблеми в дерматологията – тъмни кръгове под очите, стрии, белези, целулит и отпусната кожа.

Процедурата е кратка и минимално инвазивна.

За продължителни резултати са необходими между 8 и 10 процедури – по препоръка на вашия дерматолог / медицински козметик.

Предимства на карбокситерапията

  • Отслабване и борба с целулита

Неслучайно наричат процедурата “нехирургична алтернатива на липосукцията”, защото доказано свива мастните клетки, намалява обиколките и се бори ефективно с целулита – по естествен начин.

  • Терапия срещу тъмни кръгове и торбички под очите

Минимизирането на сенките под очите е едно от най-популярните и доказани приложения на карбокситерапията. Лошата циркулация е сред основните причини за появата на кръговете около очите. Липсата на адекватно снабдяване с кислород в зоната под долния клепач позволява на синкавия оттенък да прозира през тънката кожа. 

Чрез инжектиране на малко количество въглероден диоксид в засегнатите зони се увеличава притока на кръв и така се подобрява състоянието на капилярната мрежа – за по-дълготраен ефект.

Ако тъмните кръгове обаче се дължат на загуба на мазнини, която създава хлътналост, вашият дерматолог може да ви препоръча комбинация на карбокситерапия с дермални филъри или друга подходяща за вас процедура.

  • Ефект срещу стрии и белези

Карбокситерапията насърчава заздравяването на кожата и така подпомага лечението на стрии и белези, като тези от акне. CO2 рестартира обновяването и оздравяването, и възстановява кръвообращението в белязаната тъкан, като така стимулира естественото ѝ лечение.

Комбинирането на карбокситерапия с ПРП (вампирски лифтинг с богата на тромбоцити кръвна плазма) или микронидлинг (терапия за индукция на колаген) може да подобри резултатите при белези и стрии.

  • Подмладяване и изглаждане на бръчки

Чрез стимулиране на производството на колаген в кожата, карбокситерапията има естествено подмладяващо и освежаващо действие, с ефект дори в деликатната зона на околоочния контур.

Какво представлява процедурата?

Терапията обикновено отнема само 15-30 минути. Вашият дерматолог или медицински козметик ще използва специална машина с резервоар за въглероден диоксид, която пуска газ през стерилна тръба към малка игла.

Преди процедурата се прилага локален обезболяващ крем, за да не изпитвате дискомфорт.

След това с иглата се доставя въглероден диоксид в подкожната тъкан, където газът ще стимулира естественото производство на колаген. 

Няма възстановителен период и можете да се върнете към обичайните си дейности веднага след процедурата. 

Карбокситерапията е напълно безопасна, а нежеланите реакции са незначителни и редки – възможни са леки синини, зачервяване или подуване на местата на инжектиране, които отминават за 1 до 5 дни.

Резултатите от процедурата са с продължителност от около 6 месеца.

Резултати от карбокситерапия

Защо да изберете карбокситерапия във VDerm

Изследванията демонстрират, че карбокситерапията подобрява еластичността на кожата, насърчава възстановяването на колагена, изглажда бръчките, неутрализира тъмните кръгове около очите и намалява локализираните мастни натрупвания. 

Въглеродният диоксид е естествена съставка в човешкото тяло и терапията с него е напълно безопасна, а ефектът е натурален и дълготраен. 

За да сте удовлетворени от резултатите и да им се радвате дълго, винаги се доверявайте само на сертифицирани специалисти.

Запазете час за карбокситерапия при д-р Ирина Шаркова и екипа ѝ във VDerm на 0700 70 150.

Свързани Процедури