Искате ли да спрете часовника и да върнете годините назад?

Ние знаем как да ви помогнем да изглеждате по-млади, по-красиви и по-свежи.

Пълната лазерна конфигурация на комбинираната мултифункционална платформа CUTERA XEO

Най-иновативните лазерни и светлинни технологии в една система. Всичко, от което имате нужда.

Лазерът Nd:Yag има дължина на вълната 1064 nm, което позволява да достига до по-дълбоки слоеве на кожната тъкан, в сравнение с други видове лазери. Приложим е при широк спектър от състояния на кожата и с него могат да се извършват голям брой различни терапии, подходящи за всички видове кожа. Системата е оптимизирана за ефективно отстраняване на окосмяване, за лечение на съдови лезии на лицето и долните крайници и включва изключително ефективната лазерна процедура за ревитализация на кожата, без никакъв възстановителен период. Изключително ефективен е за премахване на по-дълбоко разположените малки вени и капиляри, които се намират най-често по краката.

Терапии с лазер Nd:Yag

 • лечение на разширени капиляри на краката

 • разширени капиляри/телангиектазии на лицето

 • лечение на хемангиоми

 • лечение на гъбички по ноктите (онихомикоза)

 • лечение на келоиди

 • лечение на кистозно акне

 • ечение на вирусни брадавици

Как работи лазерът Nd:YAG?

Лазерът излъчва високоенергийна светлинна вълна, която при фокусиране върху определено състояние на кожата загрява и унищожава третираните клетки, обект на лечение.

Как протича процедурата?

Лечението се състои от поставяне на накрайник върху повърхността на кожата и активиране на лазера. Най-често пациентите го характеризират като леко убождане. Локална анестезия може да се приложи върху областта, но обикновено не е необходима.

По време на всички процедури за премахване на окосмяване се прилага охлаждане на повърхността на кожата. Непосредствено след процедурата, третираната област може да се успокои отново с охлаждащи средства.

Колко процедури са необходими?

Броят на процедурите зависи от индивидуалния случай, но често са достатъчни една или две процедури, като втората процедура се извършва най-рано след около 3 до 4 седмици. Има случаи, в които по преценка на дерматолога могат да бъдат назначени повече от две процедури. Редуциране на капилярите се забелязва след всяка процедура.

Кога се забелязват резултатите?

При обработка на едичнични кръвоносни съдове, те изчезват в период от 2 до 3 седмици след лечението. При множествени съдове резултатите се наблюдават след всяка процедура.

Какво се случва след процедурата?

Непосредствено след процедурата, в обработваната зона се наблюдава зачервяване с незначителен отток, който спада за 1-2 дни. Самият кръвоносен съд след обработката потъмнява и в рамките на период межуд 2 и 4 седмици се резорбира от организма и изчезва.

В първите няколко дни след лечението трябва да се избягва използването на абразивни почистващи средства за кожата. По време на лечението, пациентите трябва да предпазват кожата от излагане на слънце, за да се намали риска от хиперпигментация.

Ще се появят ли след време отново кръвоносните съдове?

Лекуваните съдове не се появяват отново. При наличие на предразположение е възможна поява на нови съдове около обработваните зони, които също могат да се лекуват.

За записване на час и консултация: +359 886 002654 или на info@vderm.bg

 • Дължина на вълната 1064 nm.
 • Енергия – до 300 J/кв.см.
 • Диаметър на лазерния лъч 3-10 мм.
 • Продължителност на импулса – 0.1 – 0.3 ms.
 • Повтаряемост на импулсите – от единичен импулс – до 10 Hz.
всички цени на терапии Cutera