Неравномерният тен и текстура могат да направят кожата на лицето да изглежда състарена и груба. Това може да се дължи на активно акне, увреждане от слънцето, лоша диета или просто на  естествения процес на стареене.

CUTERA Pearl Fractional и Fraxel Fractional са две опции за лечение на кожата, предназначени да се справят с пигментните петна,  белезите от акне, бръчките и неравномерния тен и текстура на кожата.

Основната разлика между двете технологии е в техния начин на действие.

Pearl Resurfacing третира целия най-горен слой на кожата, както и по-дълбоките слоеве, докато фракционният лазер Fraxel обработва само „участъци“ от  проблемната зона, поради което са необходими между 3 и 4 процедури, за да се достигне до оптимален резултат.

Pearl Resurfacing третира цялата област едновременно и дава видими резултати само с една сесия. В клиника V Derm използваме CUTERA Pearl Resurfacing Laser, защото има широк спектър от предимства, като по-кратко възстановяване (от три до пет дни) и забележима разлика след само една процедура.

Как действа Pearl Fractional?

Pearl е одобрена от FDA в САЩ процедура, която съчетава ефективността на фракционираните лазери и безопасността на неинвазивните процедури. Една процедура с Pearl Fractional  води до премахване на бръчки, повърхностни белези, лунички и следи от фотоувреждания по кожата.

Pearl Fractional е неаблативно устройство, което означава, че не разрушава клетките в епидермиса, което позволява по-кратък възстановителен период в сравнение с другите фракционирани лазери. Никое друго лечение не може да предложи цялостно подмладяване за по-малко от 1 седмица.

По време на лечението, Pearl третира най-горния слой на кожата (еписдермиса), след това изпраща топлина в дълбоките слоеве, генерирайки производство на колаген, което води до лифтинг на кожата, изпълване на хлътнатини, белези и бръчки. Преди процедурата се поставя локална упойка с обезболяващ крем, за по-голям комфорт на пациентите.

Веднага след процедурата кожата формира естествен защитен слой, който помага да се сведе до минимум времето на възстановяване. След  три до седем дни формираните корички отпадат, кожата е по-млада, здрава и сияйна.

Белезите от акне, бръчките и повърхностните пигментация също са забележимо намалени след само една терапия.

Какво да очаквате след процедура с Pearl Fractional?

След процедурата е нормално кожата да се почувства опъната и да изглежда като след слънчево „изгаряне“. Кожата обикновено започва да се олющва на 3-ти или 4-ти ден. Препоръчва се да не се търка лицето и да не се премахват коричките, а да се остави кожата да се възстанови сама за една седмица.

Лечението Pearl Fractional може да се комбинира с други неинвазивни терапии. Pearl Resurfacing може безопасно да се комбинира с Laser Genesis, одобрено от FDA, което намалява възпалението и помага за заздравяването на потенциалните белези от акне, като също така може да се комбинира с PRP за по-бързо и ефективно възстановяване. Комбинацията с Genesis също така намалява размера на  порите и секрецията на себум.

Ако сте в търсене на неинвазивен начин за лечение на бръчки, фини линии, неравномерна текстура на кожата или други подобни проблеми, може да помислите за терапия с Pearl Resurfacing  в клиника VDerm.

За записване на час за консултация или процедура: +359 886 002654 или на info@vderm.bg