ЗА FACETITE, РЕВОЛЮЦИЯТА В НЕОПЕРАТИВНИЯ ЛИФТИНГ, ГОВОРИМ С ПЛАСТИЧНИЯ ХИРУРГ Д-Р ЕВГЕНИ ШАРКОВ ОТ КЛИНИКА VDERM. И РАЗБИРАМЕ, ЧЕ КРАСОТАТА Е ВЪЗМОЖНА И БЕЗ СКАЛПЕЛ.

Вашата територия е пластичната хирургия, но днес ще говорим за FaceTite. Възможно ли е да се сравняват инванзивните с неинвазивни­те процедури?

От позицията на пластичен хирург съм правил много пъти оперативен фейслифтинг. Налице са разрези, упойката е задължителна, понякога се появяват хематоми и има възстановителен период. Все пак има хора при които традиционният фейслифтинг е с безспорни и доказани резултати. Като цяло изборът на процедура зависи от степента на увисване на тъканите. Алтернатива са иновативните технологии с реален ефект – FaceTite и AccuTite ( зоната на горните и долните клепа­чи). Плюсовете са, че са минимално инвазивни и без възстановителен период. FaceTite лифтира тъканите в облас­тта под брадичката, тнар бузи тип “булдог”, шията, долната челюст, повдига веждите, без разрез в окосмената част на главата, което се нарича Brow Lift.

Решили сме се да се доверим на FaceTite, за­писваме час…Как ще изглежда процедурата?

Повечето апаратни процедури работят само на повърхността на кожата, докато FaceTite вкарва радиочестотна енергия в дълбоките слоеве. Тъканта се обработва прецизно и определено количество енергия се насочва към кожата, за да я стегне. При наличие на мастна тъкан тя се премахва и същевремен­но кожата се опъва. До такава степен се стимулира колагенът, че се оформя един хубав манибуларен контур т. нар. jawline.

FaceTite е достатъчен или може да се комби­нира с други процедури?

Да, за по-добър резултат може да се комбини­ра с други радиочестотни технологии. Една от тях е Morpheus8. Тя е минимално инвазивна и използва микронидлинг с радиочестоотна енергия. Идеална е за изглаждане на грубата и неравна текстура. Добри резултати дава и плазмолифтинг в комбинация с FaceTite. Имам пациенти с тнар. платизмален брид в шия­та – изпъкване в мускула. Големият д-р Паоло Рувати препоръчва две седмици преди проце­дурата да сложим ботокс, за да се отпусне мускулът и това още повече помага на ефек­та от FaceTite в тази проблемна зона. Важно е да не са слагани повърхностно поставени филъри през последните един или два месеца. Няма проблем ако става дума за филъри за скулптуриране.

Приключили сме с процедурата и какво ни предстои?

В 99% от случаите ще се видим след 6 години, защото толкова време продължават добрите резултати. Подобно на оперативния фейслиф­тинг. Веднага след напускането на клиниката няколко дни ще носите ластична превръзка. На шестия месец ще станете свидетели на 100% от резултатите.