Fotona 4D® 

Авангардна технология за нехирургична блефаропластика, интимно подмладяване, 4D фейслифтинг, намаляване на хъркането, оформяне на фигурата и стимулиране на растежа на косата – от световния лидер и пионер във високотехнологичните медицински лазерни системи – Fotona

Какво е Fotona 4D?

Fotona 4D е ново поколение лазер, който по-бързо, по-безопасно и минимално инвазивно осигурява на пациентите широк спектър от естетически решения с минимизиран възстановителен процес и дълготрайни резултати. 

fotona 4d уредЛазерната технология Fotona 4D използва уникална комбинация от 2 дължини на вълната за “4-измерно“ третиране на кожата, като осигурява подмладяване и трайно стягане отвътре навън без скалпел. 

За третиране на по-дълбоки, междинни и повърхностни съединителни структури на кожата технологиите Nd:YAG и Er:YAG се прилагат синергично в различни патентовани режими с клинично доказана ефективност.

Fotona 4D има редица естетични и медицински приложения:

 • Нехирургична блефаропластика | SmoothEye™
 • Иновативен неинвазивен 4D лифтинг
 • Интимно подмладяване | SMOOTH®
 • Стимулиране растежа на косата | HAIRestart®
 • Отслабване и стягане на кожата дори в най-трудните зони | TightSculpting®

Изключително важно е терапиите с Fotona 4D да бъдат прилагани от сертифициран специалист по дерматология, за да получите безопасно очаквания резултат.

Нехирургична корекция на клепачите SmoothEye™

SmoothEye™ или нехирургичната блефаропластика е лазерна терапия, алтернатива на инвазивната корекция на деликатната околоочна зона.

Иновативната технология на Fotona прецизно доставя неаблативна лазерна енергия до по-дълбоките тъкани на клепачите, за да стегне и прибере излишната кожа, без инвазивна класическа блефаропластика. 

Зоната около нашите очи често е от най-засегнатите от признаците на стареене, а е една от най-трудните за естетични терапии. 

Хирургията може да включва дълъг период на възстановяване, а други нехирургични процедури често не дават желаните резултати. 

SmoothEye е отлична възможност за хора, които търсят алтернатива на операция на клепачите и за тези, които не са подходящи за хирургична блефаропластика.

Терапията SmoothEye с Fotona 4D е мощна лазерна техника, която се справя с отпуснатостта в околоочната област. Само за няколко процедури подобрява еластичността, цялостната структура и обем на зоната, коригира бръчките и прави кожата по-жизнена и млада. 

Сесиите са кратки, с почти никакъв дискомфорт и не налагат прекъсване на обичайните ви ежедневни дейности. Веднага след процедурата ще забележите свежест и стегнатост, но пълният ефект се разкрива постепенно за период от 2-3 месеца, с продължаващо подобрение до шест месеца.

Броят на необходимите терапии зависи от индивидуалните ви особености. Обикновено са необходими 3 или 4 процедури с 3 седмици интервал между процедурите.

SmoothEye може да се комбинира и с неинвазивния лифтинг Fotona 4D за цялостно подмладяване на лицето, шията и клепачите.

Неинвазивен 4D лифтинг

Лазерният лифтинг Fotona 4D е напълно неинвазивен метод за третиране на бръчки, пигментни петна, загрубяла текстура и загуба на обем.

С технологията Erbium лазерът стимулира производството на колаген и еластин, стяга кожата и ѝ придава млад, здрав и сияен вид. 

 Fotona 4D е отлична алтернатива или подготовка и поддържане на резултат след фейслифт. Технологията стяга кожата, увеличава нивата на колаген, еластин и хидратация на кожата, без инвазивна хирургическа намеса.

4D лифтингът включва 4 комфортни стъпки:

 • 1D – SmoothLiftin™ за назолабиални гънки
 • 2D – FRAC3® за подобряване на текстурата и пигментациите
 • 3D – PIANO ® – подмладяване в дълбочина, стягане, подобряване на контура и младежките обеми
 • 4D – SupErficial™ – лазерен пилинг за освежаване на повърхностния слой на кожата

За оптимален ефект се препоръчват около 3 сесии с продължителност от 45-60 минути. 

Предимства на неинвазивния лифтинг с Fotona4D

 • Ефективно стягане на кожата
 • Възстановяване на младежкия обем на тъканите
 • Мощен лифтинг ефект
 • Неинвазивно подмладяване на зоната на лицето, шията и деколтето
 • По-млада, по-здрава и по-стегната кожа
 • Без операция и възстановителен период
 • Дълготрайни резултати

Интимно подмладяване – SMOOTH®

4D-лазерната технология нежно възстановява и подмладява интимната област.

Функцията SMOOTH® на Fotona има редица гинекологични приложения за естетично и функционално възстановяване, и подмладяване на влагалището, и заобикалящата женска анатомия.

Терапията с Fotona стяга и тонизира нежната интимна зона, лекува инконтиненцията (неволното изпускане), сухотата и дразненето в областта, и подобрява естетиката. Иновативната технология позволява едновременното третиране на няколко проблема.

Специално проектираният патентован лазерен режим работи чрез доставяне на нежни топлинни импулси към влагалището, укрепвайки и подобрявайки качеството на тъканта и опората на вагиналната стена.

Резултати от интимното подмладяване с Fotona*

 • 81% от жените посочват, че са доволни от резултатите срещу инконтиненцията
 • 95% посочват подобрена чувствителност по време на интимен акт
 • 50% споделят, че изпитват по-интензивни оргазми
 • 95% от жените в менопауза посочват, че терапията е решила проблемите с вагиналната сухота и раздразненията

*Източник: https://www.fotona-smooth.com/

Терапията стимулира собствения регенеративен потенциал на тялото. 

Стандартно се извършват две до три процедури с интервал от 4-6 седмици. Някои пациенти обаче може да се нуждаят от допълнителни сесии.

Високопрецизният лазер аблатира кожата, без да нагрява околната тъкан. 

Технологията има доказани дезинфекциращи свойства, които позволяват на кожата да заздравява безопасно и бързо. 

Стимулиране на растежа на косата – HAIRestart®

Чрез комбиниране на дължини на вълните Nd:YAG и Er:YAG Fotona клинично доказано стимулира растежа на косата.

Усъвършенствана лазерна технология ефективно достига най-дълбоките слоеве на скалпа и космените фоликули, за да активира естествения регенеративен процес. 

Режимът Hair Restart за възстановяване на косата е революционна терапия за контролирано и нежно нагряване, което стимулира латентните космени фоликули.

Fotona HAIRestart® увеличава притока на кръв в скалпа и подобрява метаболизма, което стимулира растежа на косата. 

Процедурата е кратка – 15-20 минути, с минимален до никакъв дискомфорт и без нужда от обезболяващи средства. 

Със специален накрайник комбинирана енергия се доставя дълбоко под повърхността на скалпа до основата на косъма. В резултат се активира клетъчен отговор, който насърчава космения растеж, като възстановява увредените фоликули. 

Процесът е безопасен и бърз, а необходимият брой терапии е индивидуален.

За оптимални резултати екипът на д-р Ирина Шаркова може да ви препоръча комбинация с друга процедура, като PRP, Magellan, hair filler и други.

Терапията с Fotona е подходяща за стимулиране на регенерацията на фоликулите преди и след трансплантация на коса.

Неинвазивно скулптуриране на тялото – TightSculpting®

Fotona TightSculpting® е уникална неинвазивна лазерна терапия за скулптуриране и стягане на кожата на всички части на тялото. 

Чрез комбинация на вълни с различна дължина технологията хипертермично унищожава адипоцитите (мастни клетки) и ремоделира колагена. 

Така осигурява неинвазивно моделиране на фигурата и стягане на кожата.

Fotona TightSculpting® е кратка и комфортна процедура в 2 стъпки:

 • 1-ва стъпка: Дълбоко стягане на кожата и намаляване на мазнините с PIANO® пулс

Уникалният супер дълъг импулсен режим на Nd:YAG е проектиран за комфортно, безопасно и бързо нагряване на тъканта, чрез концентрирано доставяне на енергия за подкожно стимулиране на метаболизма на мастните клетки, оставяйки епидермиса непокътнат. 

Режимът PIANO® удължава продължителността на импулса до секунден режим, което води до нагряване в дълбочина със синергичен ефект на стягане.

 • 2-ра стъпка: Стягане на отпуснатата кожа със SMOOTH® пулс

Във втория етап на процедурата прилагаме революционния неаблативен Er:YAG SMOOTH® режим, който стяга отпуснатата кожа. 

Интензивното контролирано нагряване на повърхностната тъкан стимулира ремоделирането на колагена и инициира неоколагенезата. 

Ефектът е цялостно подобряване на отпуснатостта и еластичността в третираните зони.

Fotona осигурява ефективно оформяне на фигурата с максимален комфорт и безопасност на пациента. Режимът TightSculpting®  позволява едновременна терапия на големи области на тялото.

TightSculpting е идеален избор за хора, които искат бързо да се разделят с излишни мазнини по нехирургичен начин. 

Продължителността на терапията зависи от зоната на третиране. Например процедура на предната част на корема продължава около 45-60 минути.

Няма никакви ограничения за ежедневните дейности след терапия с TightSculpting. Третираната зона може да бъде топла на допир, зачервена и подута за период от няколко часа до няколко дни.

TightSculpting е подходяща процедура за намаляване на излишните мазнини и стягане на кожата в коремната област, паласките, гърба, бедрата, седалището, предмишниците, дори брадичката и шията.

Продължителността на терапията зависи от зоната на третиране. Например процедура на предната част на корема продължава около 45-60 минути.

Няма никакви ограничения за ежедневните дейности след терапия с TightSculpting. Третираната зона може да бъде топла на допир, зачервена и подута за период от няколко часа до няколко дни.

TightSculpting е подходяща процедура за намаляване на излишните мазнини и стягане на кожата в коремната област, паласките, гърба, бедрата, седалището, предмишниците, дори брадичката и шията.

Лечение на активно акне и белези от акне

Fotona постига бързи резултати без странични ефекти при лазерно лечение на активно акне и белези, и осигурява цялостно решение на проблема.

 

 • АКТИВНО АКНЕ

Fotona намалява възпалението при активно акне, чрез фотоселективна абсорбция и контролирана топлина. Мощният Nd:YAG лазер безопасно прониква в кожата до оптимална дълбочина, за да унищожи селективно свръхактивните мастни жлези.

В допълнение към този ефект, Nd:YAG лазерът ускорява лечебния процес и стимулира ремоделирането на колагена – важен елемент от трайното лечение на акне.

 • БЕЛЕЗИ ОТ АКНЕ

Дължината на вълната Er:YAG на Fotona е идеална за нежно аблативно лечение на белези от акне. Er:YAG лазерът безопасно и ефективно прониква на минимална, но достатъчна дълбочина, необходима за леко възстановяване на кожата с белези от акне. Терапията подобрява текстурата и тонуса на кожата, като за разлика от химическия пилинг и дермабразиото, позволява дълбочината на проникване да бъде прецизно контролирана. 

Лазерът нежно “изпарява” микронни тънки слоеве от белязаната от акне повърхност, за да разкрие здрава, неувредена кожа.  В допълнение Er:YAG лазерната дължина стимулира производството на нов колаген в дермата.

Лазерното лечение на акне и белези от акне е бърза, безопасна и комфортна процедура.

Лечение на белези и стрии

Лазерните технологии на Fotona са отличен избор за ефективно лечение на широк спектър от белези, включително релефни, белези от акне и стрии.

 

 • ЛЕЧЕНИЕ НА БЕЛЕЗИ

Първата по рода си терапия за корекция на белези с комбинация на две дължини на вълната – неаблативната Nd:YAG и фракционно-аблативната Er:YAG осигурява незабавни резултати, които надминават тези на традиционните лазерни и конвенционални техники за лечение. 

Fotona не само осигурява високоефективно естетично подобряване на вида на белязаната кожа, а и помага за възстановяването на усложненото състояние на съдовата система на белега.

Белезите от акне, както и хипертрофичните (надигнати) белези се повлияват отлично от лечението с Er:YAG + Nd:YAG, а клиничните изследвания демонстрират и по-нататъшно подобряване на естетичния вид, и цялостното качество на тъканта.

След терапията белегът е редуциран, а обемът, текстурата и гъвкавостта на кожата – видимо подобрени.

 

 • ЛЕЧЕНИЕ НА СТРИИ
 • Подобряване на текстурата и външния вид на кожата
 • Ремоделиране на колагена
 • Подходяща терапия и за по-тъмен тип кожа
 • Минимално инвазивна процедура

Технологията LineLaseTM на Fotona ефективно и безопасно лекува стриите, омекотява, и изравнява кожата, и подобрява цялостния ѝ вид. Тази комфортна и неагресивна процедура позволява на пациентите да се върнат незабавно към обичайния си ритъм на живот.

LineLaseTM е процедура в 2 стъпки, която съчетава Fotona SMOOTH® с аблация.

В първия етап прилагаме революционния неаблативен Er:YAG SMOOTH® режим, който стяга кожата. Интензивното контролирано загряване на повърхностната тъкан стимулира ремоделирането на колагена и инициира неоколагенезата. Ефектът е цялостно подобряване на отпуснатостта и еластичността на третираните зони.

Втв втория етап се прилага пълен или частичен аблативен Er:YAG лазер, който подобрява текстурата на стриите и премахва несъвършенствата.

Клиничните изпитвания с Er:YAG лазери демонстрират отлични резултати – до 75% подобрение на текстурата на кожата с режим Fotona SMOOTH®. 

За най-добри резултати лазерното лечение трябва да се извърши възможно най-скоро след появата на стриите. 

Третирането трябва да се повтори няколко пъти, в зависимост от размера и състоянието на кожата.

Минимално инвазивният характер за лазерната корекция на белези и стрии означава, че терапията се понася добре от пациентите, а възстановяването е бързо и много по-леко, в сравнение с други процедури за третиране на тези кожни състояния.

Резултати

Апаратът Fotona 4D е признат за една от най-добрите лазерни системи в света, с клинично доказана ефективност за широк спектър от медицински и естетични проблеми и състояния. 

Когато се прилага от сертифициран дерматолог, минимално инвазивната технология осигурява дълготрайни резултати, висока безопасност и бързо възстановяване.

За терапия с Fotona 4D® се доверете на водещия дерматолог д-р Ирина Шаркова и екипа ѝ от експерти в естетиката. 

Запишете час във VDerm на 070070150.

Свързани процедури