Юмейхо – Японски масаж – от 40 до 170 минути

Създаден е от японския лечител Масаиуки Сайонджи. Той сравнява човешкото тяло с красиво разперено японско ветрило. Всичките му пръчки са заловени и притиснати здраво долу в една опорна точка и това придава стабилност и привлекателност на формата му. Ако в тази точка се получи разместване, то се отразява на всички пръчки и така целият образ на ветрилото се изкривява. За човешкото тяло тази съществена опорна точка е тазът. Ето защо всяко разместване в областта на таза и гръбнака се отразява на цялостната конструкция и функциониране на организма. Това води до различни заболявания, включително и до психични разстройства. Причина за това разместване могат да бъдат и пренапрегнатите мускули. Втвърдяването им се предизвиква от стрес, независимо от неговия произход. В резултат пътят на енергията по каналите на тялото е блокиран, а това влошава функциите и здравето му.

Тази терапия атакува проблема в неговата основа, като подрежда прешлените и костите на цялото тяло, възвръща първоначалната еластичност на мускулите, въздейства върху важни акупунктурни точки, освобождава пътя на самолечителните сили на организма и възстановява структурната хармония на тялото. Така се постига висок лечебен ефект.

Отлични резултати при храносмилателни проблеми, гастрит, колит, болки в гърба и кръста, лумбаго, дископатия, преумора, нервност, безсъние, главоболие, гинекологични проблеми и много други.

Шведски (Класически)масаж – 60-90 минути

Класическият масаж е един от най-добрите методи за успокояване на болките, облекчаване на напрежението и намаляване на стреса.

Това е една от най-популярните масажни практики. При нея се прилагат различни техники и пресиране на специални точки по тялото с цел – да се подобри кръвното налягане и кръвния поток. Премахва изтощението, опъва сухожилията и мускулните връзки и успокоява физическата болка.

Създадена и развита в Европа. Извършва се върху специализирана масажна маса и се характеризира с дълги праволинейни движения с отворени длани. Често движенията по цялото тяло са насочени към сърцето. Използват се масла, пудри, кремове и лосиони с цел подобряване плавността на плъзгащия ефект при намалено съпротивление с кожата. Масажиращите движения, използвани при класическия масаж са точно 6 вида: ефлюраж, петрисаж, фрикция, почукване, натиск, вибрация .

Шведския масаж става все по-популярен и придобива широко признание за своите прекрасни лечебни ефекти.

Меден Масаж (масаж с мед) – от 20 до 110 минути

Масажът с мед е един от най-полезните за човешкия организъм. Той действа едновременно като лечебен, релаксиращ и антитоксичен масаж.

Масажът с мед се явява чудесно антитоксично средство, подсилва имунната система, премахва стреса и напрежението. Този, който дори само веднъж е опитал медотерапия може да не направи разлика между ползата от другите масажи и тази от медомасажа.

Антицелулитен масаж – 60-90 минути

Целулитът е не само козметичен, но и сериозен медицински проблем. За да се избавим от този козметичен и здравословен проблем се изисква най-вече постоянство при масажите, маски, упражнения и промяна в начина на живот и хранене. Добре е да се направи серия от поне 10-15 последователни масажа съчетани с маски. При по-тежки случаи масажите могат и да са повече на брой.

Най-известният метод за третиране на целулита е мануалният масаж. Именно с негова помощ се осигурява кръвоснабдяването на тъканите. Новодошлата кръв подпомага изгарянето на мазнините, носи свежи хранителни съставки, а от друга страна осигурява разнасяне на лимфните задържания. За да има по-голям ефект от антицелулитния масаж, е много важно засегнатите зони да се третират с качествени продукти. Те са или загряващи, или изстудяващи, а целта им е да проникнат добре през епидермиса и да въздействат на мастната клетка, като я освободят от съдържание. Времетраенето на процедурите зависи от възрастта и телесното тегло на жената. Ако тя е млада дама с добра обмяна на веществата и тежи около 50-60 kg, то тогава и 15 масажа биха били напълно достатъчни, за да се приведе тази фигура в добър вид и то за дълго време. Ако обаче имаме жена в зряла възраст, която има някакво увреждане, нарушаващо обмяната на веществата, било то хормонален проблем или стрес, и тя тежи над 65-70 kg, тогава 10-15 масажа няма да са достатъчни. При нея ще трябват минимум 20-25, за да има осезаемо намаляване на обиколката. От голямо значение и е честотата на процедурите. Те трябва да се правят всеки ден или през ден. Най-добрият вариант за добър успех – бърз, видим и траен, е когато масажът се комбинира с някои от другите съвременни методи за третиране на целулита. Това са т.нар. апаратни техники, които въздействат върху мускулите посредством ток. Освен че предизвикват разграждане на мастните клетки, те допринасят за доброто моделиране на силуета. По принцип масажът подсилва действието на всеки един от другите методи и когато е в комбинация с тях, резултатът е повече от добър.

Вакуум масаж (масаж с вендузи) – от 20 до 110 минути

В основата на действието на вендузния масаж лежи рефлекторния метод, основан на възникването на хиперемия, дразнене на кожните рецептори от създадения във вендузата вакуум. Под влияние на вендузния масаж се подобрява периферната циркулация на кръвта, лимфата, между тъканната течност. Отстранява се появяването на застой, усилва се обмяната на веществата и кожното дишане в масажираните участъци на тялото. Кожата става еластична, повишава се съпротивлението й към температурни и механични фактори, подобрява се съкратителната функция на мускулите, повишават се техния тонус и еластичност.

Рефлексотерапия (масаж на стъпалата и/или ръцете) – 20/30/60 минути

Масаж с притискане върху точки, които са рефлекторни области върху ръцете, ушите и краката, на които съответства всяка част на тялото.

Рефлексогенният масаж нормализира енергийния поток и обмяната на веществата, активизира кръвообръщението, а съответно и снабдяването на тъканите и органите с кислород и хранителни субстанции, увеличава еластичността на кожата и действа общо укрепващо.

Стоун терапия (вулканични камъни) – от 60 до 110 минути

Възстановете тялото си чрез древното лечебно изкуство – масаж с вулканични камъни. Горещи, топли и студени апликации.

Този необичаен масаж освен че носи удоволствие и отпуска, подобрява кръвообращението и лимфния поток, регулира кръвното налягане и значително облекчава притока на кислород към клетките. Последователите на аюрведа дори го включват в холистичното лечение на рака.

Дълбо-тъканен масаж – 60 минути

Масаж, който използва бавни и дълбоки удари и натиск с пръст за да се освободят хроничните напрежения в тялото.

Терапия чрез Прицелна точка

Форма на нервно-мускулни терапия, която облекчава скованост, остра болка в мускулите.

Пре-Натал /Масаж при бременни – 60 минути

Лек масаж, който спомага за облекчаване на стреса и напрежението, предизвикани от бременността. Специални техники, предназначени за бременни жени, след 18-та седмица на бремеността за пълна релаксация.

Спортен масаж – преди тренировка – 20 минути

Преди тренировка масажът е кратка и живителната сила, обикновено двадесет (20) минути, може да се прави през дрехите. Използват се удари, които се концентрират върху затопляне и активизиране на мускулите на ръцете и краката и избутване в бързо повтарящи се движения с ръце.

Спортен масаж – след тренировка – 30, 40, 50, 90 минути

Успокояващо и релаксиращо упражнение с цел облекчаване на болката и намаляване на възпалението. Бавни плътни удари, стречинг /разтягане/, вибрации и релаксиращи техники за премахване на напрежението, съчетани с манипулации от шведският масаж допринасят за притока на кръв и кислород в напрегнатите зони.

Точков масаж на главата – 30 минути

Дълбоко релаксиращо третиране на главата, когато е в съчетание с масло от лайка помага за укрепване на косата и кожата на скалпа.

Ароматерапия – в съчетаниие с други масажи – 80 минути

Луксозено лечение, което ви дава възможност да усетите и успокоите сетивата си с помощта на изключителна комбинация от масла за създаване на хармония между тялото, ума и духа.

Точков масаж на ходила – 30 минути

Релаксира уморени и претоварени крака. Джакузи ваничка последвана от масаж на стъпалата с освежаваща мента.

Масаж на лице – 30 минути

Насладете се на предимствата на алое, зелен чай и Витамин Е.

Боян Гицов е физиотерапевт с дългогодишна практика. Специализира “Физикална терапия и рехабилитация в неврология и психиатрия“ в Национална Спотна Академия „Васил Левски”. Дипломиран рехабилитатор от Медицински университет – София.
Практикува от години рефлексотерапия, юмейхо – японски масаж, източни масажи – сейтай-хо, тайландски масаж, бирмански масаж, мануална терапия, постурология, кинезиотейп, PNF и много други техники за релаксация и мускулно възстановяване.
Член е на УС на Асоциацията на Физиотерапевтите в България. Републикански шампион по Спа масажи от 2013 г. с Бирмански масаж. Български участник в международния Шампионат по масаж в Москва 2013 г. В Москва печели три награди, едната от които е „Най-добър етно спа-масаж” с авторски „Рустик“ масаж с царевични кочани.
През последните няколко години практикува в Германия и тясно специализира в областа на функционалното възстановяване на хора с болки и физически проблеми.