КАКВО Е MORPHEUS8?

Morpheus8 е минимално инвазивна процедура за подмладяване на кожата, която комбинира микронидлинг с радиочестотна енергия. Апаратът използва малки игли, за да достави радиочестотната енергия дълбоко в кожата. Създават се микро наранявания, които задействат естествения оздравителен отговор на тялото и насърчават производството на нов колаген и еластин, които да стегнат и ремоделират кожата.

Терапията има широк спектър от ползи – намалява фините линии и бръчките; стяга отпуснатата кожа; изглажда грубата и неравна повърхност; намалява хиперпигментации и белези от акне, както и размера на разширените пори; подпомага избледняването на стрии; намалява мазнините по преценка на специалист (без загуба на обем, а с цел скулптуриране).

Morpheus8 може да се използва навсякъде по тялото, включително за корема и задните части, но е най-често се прилага за терапии на лицето, челюстта и шията.

За оптимални резултати ще е необходима серия от до 3 процедури, с интервал от 4-6 седмици между тях.

КАКВИ СА ПОЛЗИТЕ И НЕДОСТАТЪЦИТЕ ОТ MORPHEUS8?

Предимства

  • Morpheus8 е миниинвазивна процедура, която е безопасна за всеки фототип на кожата, с малък или никакъв риск от хиперпигментация.
  • Може да се третира всяка област на тялото и има приложение за широк спектър от кожни проблеми.
  • Терапията с Morpheus8 е бързо, неинвазивно и относително безболезнено (с прилагане на обезболяващ крем или локална анестезия).

Минуси

  • Може да отнеме до 3 месеца след първата серия от лечение, за достигане на пълните резултати.
  • Препоръчителни са ежегодни поддържащи процедури.
  • Възможни са странични ефекти, които включват оток, следи с форма на решетка и обезцветяване, които се забелязват през първите 2 седмици след процедурата. Някои пациенти имат и хиперпигментация, които избледняват от само себе си.
  • Терапията може да бъде болезнена, ако се използва по-висока настройка на устройството. По преценка на вашия лекар се прилага обезболяващ крем или локална анестезия.

ЗА КОГО Е ПОДХОДЯЩ MORPHEUS8?

Morpheus8 може безопасно да се прилага на всички типове и тонове кожа, адресирайки широк спектър от проблеми.

Предвид стимулиращия си ефект върху производството на колаген, Morpheus8 дава отлични резултати за стягане на увиснала кожа и изглаждане на бръчки. Особено ефективен е при лечение на белези, но не бива да се прилага при активно акне – иглите, които използва машината, могат да разпространят бактерии.

Помага за възстановяване на повърхностния слой на кожата и е подходящ за премахване на увреждания от слънцето, пигментни петна и лунички.

Morpheus8 е безопасен и за по-мургави хора, при които други терапии, като лазери, могат да доведат до хипо- или хиперпигментация. Вашият лекар може да избере тип настройки, които са най-безопасни за вашия фототип. Микроиглите с покритие отделят топлина само на върха си и са прецизно насочени към по-дълбоките слоеве на кожата, без да причиняват ненужно увреждане на повърхността; иглите без покритие пък отделят топлина по цялата си дължина.

НА КАКЪВ ПРИНЦИП РАБОТИ MORPHEUS8?

Morpheus8 съчетава микронидлинг и радиочестотна енергия (микронидлинг RF) – две доказано ефективни процедури за подмладяване на кожата.

„Микронидлингът представлява пробиване на кожата с игли. Нарича се колаген-индукционна терапия, защото многократното пробиване на кожата причинява микротравми, които инициират производството на колаген“, споделя д-р Евгени Шарков, единствения у нас сертифициран трейнър за Morpheus8 за Източна Европа и Близкия Изток. „Morpheus8 прави микронидлинг, но и доставя радиочестотна енергия в кожата“, подчертава пластичният хирург.

Третират се както дермата, така и епидермиса (долните и горните слоеве на кожата), така че ефектът е дълбоко скулптуриране и възстановяване. „Morpheus8 прилага електрическа енергия, която провокира коагулация в тъканите. Резултатът е ексфолиация, ремоделиране на колагена, подобряване на текстурата и тонуса на кожата и същевременно стягане“, казва д-р Шаркова

След процедурата, кожата ви продължава да се подобрява през следващите три месеца, тъй като клетките се активират и се произвежда нов колаген.

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА ПРОЦЕДУРАТА С MORPHEUS8?

Терапията отнема от 15 до 60 минути, в зависимост от размера на третираната зона. Вашият лекар ще нанесе обезболяващ крем, а ако ще се използва по-висока настройка на устройството, може да се наложи прилагане на локална анестезия.

Това, което отличава Morpheus8 от други подобни устройства, е, че дълбочината на радиочестотната топлина, доставяна от микроиглите, може да бъде регулирана от 0,5 до 8 мм. Достигат се различни дермални слоеве (повърхностни, междинни, дълбоки) и вашият лекар може да регулира проникването, в зависимост от целите на терапията- от ресърфейсинг през стимулиране производството на колаген до премахване на мастни натрупвания и целулит!

По време на процедурата може да почувствате натиск и притъпен дискомфорт, но обикновено болката е търпима, когато е приложен обезболяващ крем или местна упойка.

КАК ПРЕМИНАВА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО СЛЕД ПРОЦЕДУРА С MORPHEUS8?

Възстановяването след Morpheus8 е относително леко – наблюдават се зачервяване, сърбеж и подуване за период от 1 до 3 дни. Това означава, че можете да планирате процедурата за петък и да изглеждате нормално до понеделник, в зависимост от интензивността на лечението.

Можете да подобрите резултатите си след процедурата с допълнителна грижа за кожата. „При по-интензивна терапия, могат да бъдат наблюдавани следи по кожата за период от до 72 часа. За по-бързо възстановяване препоръчваме медицинска козметика с по-дълбоко проникване в кожата“, казва д-р Шаркова. Специалистите от Ви Дерм препоръчват продукти с растежни фактори, пептиди, витамин С, хиалуронова киселина и ретинол, както и ексфолиращи и ензимни маски, за по-бързо заздравяване.

Също така ще трябва да избягвате излагането на слънце за няколко седмици и да използвате слънцезащитен крем с фактор поне 30, за да избегнете хиперпигментация след процедурата. Слънцезащитен крем, съдържащ титанов диоксид и/или цинков оксид е най-подходящ.

Съвет на VDerm: Избягвайте всякакви продукти за грижа за кожата, които могат да я раздразнят. Ако проявявате чувствителност към активни съставки, като алфа хидрокси киселини или ретинол, ги избягвайте във възстановителния период.

КОЛКО ВРЕМЕ СЛЕД ПРОЦЕДУРАТА ЩЕ ИМА РЕЗУЛТАТИ?

Ще забележите резултата от Morpheus8 няколко дни след първата процедура и видимо стягане на кожата в рамките на 3 седмици.

„Обикновено забелязвате резултати, като стягане, омекотяване на бръчките и намаляване на белезите от акне, след една до три процедури“, казва д-р Шаркова. За да се развие новият колаген трябва време, така че пълните резултати ще бъдат видими след около три месеца.

КОЛКО ДЪЛГО ТРАЕ ЕФЕКТЪТ ОТ MORPHEUS8?

Резултатите от Morpheus8 продължават около една година, така че е препоръчителна нова сесия след 12 месеца – за да поддържате високото нивото на колаген.

БЕЗОПАСЕН ЛИ Е MORPHEUS8? КАКВИ СА СТРАНИЧНИТЕ ЕФЕКТИ?

Morpheus8 е безопасно лечение, но може да имате временни нежелани реакции. Всяко кървене, подуване или зачервяване обикновено отшумява в рамките на няколко дни. Следите от игли избледняват в рамките на 2 седмици.

Процедурата създава контролирани микро увреждания, а не реално увреждане на кожата ви. Резултатите от микронидлинга зависят до голяма степен от приложената техника, а топлината от радиочестотната енергия може да увеличи риска от потенциални нежелани реакции, като текстура на портокалова кора или следи с форма на решетка, които отшумяват в рамките на няколко седмици.. За да избегнете сериозни усложнения, е важно да имате доверие в уменията на лекаря за работа с Morpheus8. В идеалния случай изберете сертифициран дерматолог или пластичен хирург.

КАКВИ СА АЛТЕРНАТИВИТЕ НА MORPHEUS8?.

Лазерните моделиращи терапии дават подобни резултати, но могат да бъдат рискови за по-тъмен фототип кожата и възстановяването да бъде по-продължително.

Ако се стремите към значително стягане на кожата, обмислете хирургичен лифтинг или мини лифт. Тези процедури премахват излишната кожа, като същевременно стягат подлежащите мускули и са с резултати, които могат да продължат 10 години или повече. Те обаче няма да повлияят на повърхностния тонус и текстурата на кожата ви.

Обсъдете с квалифициран лекар всички ваши опции, за да вземете най-доброто решение.

Научете повече за процедурата с Morpheus8

Запишете час за консултация със специалистите на VDerm на 070070150