Aко имате белези от акне, които ви притесняват, във VDerm Clinic прилагаме голям набор от ефективни и безопасни терапии, които могат да ги излекуват, дори в случаите, когато са релефни и стари.

Леченията включват лазерни процедури, радиочестотен микронидълинг, химически пилинг и филъри. Дерматолог от VDerm Clinic може да препоръча най-добрата за вашия случай и да я извърши най-подходящата за вас процедура в клиниката

С напредването на възрастта белезите от акне често стават по-забележими, защото кожата губи колаген. Ключът към ефективното лечение е да се избере най-добрия план за всеки тип белег. Например подходящите терапии за пациент с дълбоки белези може да бъдат съчетание на филър, който да изравни текстурата на кожата, последван от процедура лазер като PicoGenesis FX.

Преди да се подложите на лечение за белези от акне, е важно причината за него да бъде излекувана, защото възпалената кожа намалява ефективността на терапиите и дори състоянието ви може да се влоши!

Най-успешното лечение на белези от акне зависи от вида на белезите, които имате и типа на кожата ви. Вашият дерматолог може да ви препоръча най-добрата терапия за вашия конкретен случай.

„Пациентите имат различни белези, които налагат индивидуално лечение“, отбелязва д-р Ирина Шаркова, дерматолог и съсобственик на VDerm – „Внимателният преглед – особено при ъглово осветление за картографиране на белезите, ще позволи на опитния дерматолог да предпише най-добрия вариант за терапия“.

Pico Genesis FX

Период на възстановяване: минимален

Pico Genesis FX е революционна технология, одобрена от FDA – Агенцията за контрол на храните и лекарствата на САЩ. Този иновативен лазер прониква дълбоко (и безболезнено) в кожата, изглаждайки дори релефните белези, но не спира дотам. Подмладява кожата с ефект срещу фините линии и пигментациите, намалява стриите и дори премахва нежеланите татуировки. И е подходящ за всеки фототип кожа!

PICO Genesis FX с апарата Enlighten3 е първата технология, която се отличава с три дължини на вълната на лазера – 532 nm, 1064 nm и 670 nm. Тези ултра къси импулси предизвикват нетермични, фотомеханични нарушения на кожата, с които я ремоделират. Уникалната дължина на вълната 670 nm разбива пигментите (независимо дали са вродени, придобити от акне и слънчево излагане, или дори татуирани).

Първоначално разработени за премахване на татуировки, пикосекундните лазери днес се използват за много естетични терапии, като тонизиране на кожата, намаляване на хиперпигментацията и стимулиране на колагена. Допълнително предимство на технологията е, че е неинвазивна и сесиите са кратки.

Какво ти дава това? Заличаване на белезите, по-равномерен тен, свити пори, по-сияйна и млада кожа. Без болка и период на възстановяване.

Подходяща терапия за:

  • Белези от акне, включително релефни
  • Разширени пори
  • Бръчки / фини линии
  • Стрии
  • Премахване на татуировки (дори цветни)

Най-често се препоръчват 1 до 3 терапии през 4 седмици, а дерматолог от VDerm Clinic ще определи подходящия брой процедури за вас.

Резултатите ще продължат да се подобряват с течение на времето, а три месеца след последната терапия можеш да се насладите на финалния ефект – гладка и освежена кожа, без следи от акне.

ФИЛЪРИ

Цена на процедура: зависи от вида и количеството филър

Период на възстановяване: няма

Дермалните филъри могат да прикрият атрофичните (хлътнали) белези от акне, чрез запълване на вдлъбнатините. Терапията често се комбинира със субсцизия, тъй като по-голямата част от белезите обикновено са атрофични.

Филърите коригират вдлъбнатините по кожата, които са резултат от изгубения колаген и мазнини.

Когато се приложи биостимулиращ филър, освен незабавното увеличаване на обема в третираната област, се стимулира производството на колаген в организма и по-бързи резултати..

„Терапията с биостимулиращи филъри действа най-добре при белези, които са хлътнали“, споделя д-р Шаркова. „Тежките, удебелени белези често се третират по-добре чрез хирургично отстраняване или със стероидна терапия, преди да се приложат филъри.

Ефектът от филърите има продължителност до 2-3 години – в зависимост от използваното вещество и индивидуалните особености на пациента. Белезите са прикрити, докато филърът не се абсорбира от тялото.

МИКРОНИДЛИНГ

Период на възстановяване: 1-3 дни

При микронидлинга с малки игли се пробожда горния слой на кожата, предизвиквайки естествената реакция на заздравяване на рани в организма и производството на нов колаген и еластин. Терапията е известна също и като индукция на колаген.

Лечението се извършва с автоматизирано устройство, което съдържа стерилни микро иглички за еднократна употреба. Иглите перфорират в дълбочина от 0,5 мм до 6 мм и вашият лекар може да персонализира лечението – за най-добър ефект при вашите белези от акне.

В зависимост от дълбочината и размера на белега, може да се наложат няколко процедури в интервал от 4 до 6 седмици.

За още по-добри резултати, лечението с микронидлинг може да бъде последвано от локално приложение на PRP – богата на растежен фактор тромбоцитна плазма, извлечена от вашата собствена кръв. Това комбинирано лечение е известно като Вампирски лифтинг.

ХИМИЧЕСКИ ПИЛИНГ

Период на възстановяване: до 2 седмици

Химическият пилинг подобрява вида на белезите, като премахва мъртвите клетки на епидермиса и повърхностната дерма и позволява на новата, здрава кожа да израсне на нейно място.

Средният или дълбокият пилинг са най-подходящи за лечение на белези от акне и неравности на текстурата на кожата, тъй като проникват през повърхностния епидермис в дълбоките слоеве. Вашият дерматолог може да препоръча подходящия пилинг.

Колкото по-дълбок е пилингът, толкова по-продължително е възстановяването. Кожата ви ще бъде раздразнена и ще се бели за период до 2 седмици, след което ще се разкрие по-сияйна и гладка повърхност. Резултатите ще продължат да се подобряват в продължение на три месеца. Често за най-добри резултати се препоръчва серия от пилинги или комбинирана терапия.

PEARL FRACTIONAL ЛАЗЕР

Период на възстановяване: до 7 дни

Терапията с Pearl Fractional подобрява тонуса и текстурата на кожата, като причинява микро увреждания и стимулира естествената регенеративна лечебна реакция на тялото.

Pearl Fractional е комбинация между аблативен и неаблативен лазер, което позволява по-кратък възстановителен период и по-бързи резултати, в сравнение със стандартните фракционни лазери.

Понякога са необходими няколко сесии с Pearl Fractional и често терапията работи най-добре, като част от комбинираното лечение.

„Трудно е да се получат страхотни резултати само с един вид терапия. Няколко процедури с Pearl Fractional в подходяща комбинация с друг метод обикновено дават най-добрия краен ефект“, съветва д-р Ирина Шаркова.

„В своята практика често комбинирам Pearl Fractional с PRP (вампирски лифтинг) и пилинг. Белезите от акне могат да бъдат трудни за лечение и резултатите могат да варират в зависимост от тежестта“, допълва дерматологът.

ПЪНЧ ЕКСЦИЗИЯ (ХИРУРГИЧНО ОТСТРАНЯВАНЕ)

Цена: в зависимост от броя на лезиите

Период на възстановяване: 5 дни

При хирургичното отстраняване на белега се използва пънч, с който се отстранява атрофичната кожа и след това се затваря, като се използват много фини конци. Този метод дава най-добри резултати за белезине по-големи от 3 мм.

Процедурата оставя тънък линеен белег, но много по-незабележим от този от акнето.

Пънч елевацията (повдигане) е алтернативен подход, при който хирургично се повдига кожата на белега, за да се изравни с околната кожа. Тази процедура е най-подходяща за белези с широчина между 3 и 7 мм.

„Опитът ми показва, че са необходими поне 6 месеца, за да се види крайният резултат от ексцизия“, отбелязва пластичният хирург и съсобственик на VDerm д-р Евгени Шарков – „Препоръчвам и гел за заздравяване на белези за подпомагане на регенеративния процес“.

СУБЦИЗИЯ (ИЗРЯЗВАНЕ)

Период на възстановяване: няма

При лечението на белези, със субцизия под повърхността се разкъсва фиброзната тъкан, формирана в отговор на увреждането на кожата, с помощта на игла или канюла с тъп връх. Това позволява на третираната зона да се повдигне. Изрязването с канюла е по-често предпочитаният вариант, защото е доказано по-ефективно и с по-малко странични ефекти.

Субцизията е минимално инвазивна хирургия, при която вкараната под повърхността на кожата канюла се премества напред-назад, за да се прекъсне съединителната тъкан. Извършва се с местна упойка и отнема 30–60 минути на сесия. Препоръчително е да се третират до 2 области наведнъж, за да се сведат до минимум страничните ефекти, като подуване, натъртване и болка.

„Субцизията дава незабавни резултати, но най-добър е ефектът, когато извършваме процедурата на всеки 6 до 9 месеца, в продължение на няколко години“, отбелязва д-р Ирина Шаркова- „Така стимулираме производството на колаген, за да се запълни белега“.

Вашият лекар може да препоръча комбиниране на процедурата с друга терапия, като микронидлинг или Pearl Fractional, за постигане на най-добри резултати. За допълнителен повдигащ ефект могат да бъдат приложени и филъри.

Запиши час на 070070150.