Плазмотерапия (PRP-терапия) при косопад

Тромбоцитите представляват малки клетки, които са естетствена съставка на човешката кръв, основен участник в процесите на клетъчна регенерация и носители на множество растежни фактори.

За процедурата

PRP (Platelet Rich Plasma) представлява субстанция богата на тромбоцити, която се получава след специфично обработване на кръвта и именно тя е в основата на плазмотерапията.

Използва се собствена кръв, като консумативите са стерилни и индивидуални за всеки пациент. Взима се минимално количество кръв (около 10 мл.) в специална епруветка, която в последствие се обработва посредством процес на центрофугиране. След обработката в плазмената фракция на кръвта се изолират тромбоцитите. Именно тази фракция ще се инжектира в повърхностните слоеве на кожата и ще действа на принципа на мезотерапията. Тук тромбоцитите ще стимулират клетъчната пролиферация и регенерацията на т.нар. „спящи фоликули”.

Приложение

Косопад, алопеция, оптимизиране на ефекта след процедура по трансплантация на коса в клиниката – PRP терапията ще стимулира космения растеж както на „спящи” космени фоликули при наличието на такива, както и на трансферирани такива след FUE Hair Transplantation процедура.

Какво да очакваме след процедурата

Видим резултат се наблюдава 2-3 седмици след процедурата. За оптимален ефект се препоръчват поне 3 процедури през период от време 1 месец. Поддържане на постигнатия резултат често налага процедури 1-2 пъти годишно.

Възможни странични реакции

Усещане за затопляне в мястото на инжектиране, което е резултат от генерираната биостимулация. Отшумява в следващите 2-3дни, в противен случай потърсете контакт с Вашия лекар извършил интервенцията.

Противопоказания за извършване на процедурата

  • Заболявания на кръвта и автоимунни заболявания
  • Остра или системна инфекция
  • В места на кожни лезии, предизвикани от патологична клетъчна пролиферация
  • Прием на антикоагуланти
  • Прием на медикаменти, повлияващи тромбоцитната функция

Преди

След 1 PRP процедура

Преди

След 2 PRP процедури

Преди

След

Преди

След

Преди

След

Преди

След

Преди

След

Преди

След

Преди

След 1 процедура

Преди

След 1 процедура

Преди

След 1 процедура

Преди

След 3 процедури

Преди

След 2 процедури

Преди

След 2 процедури

Преди

След 1 процедурa

Преди

След 1 процедурa

Преди

След 1 процедурa