Водещият специалист-дерматолог д-р Ирина Шаркова разказва за една от любимите си процедури – неоперативен ултразвуков лифтинг, който за наша радост (и младост) вече се предлага във VDerm

Д-р Шаркова, какво харесвате в Ultherapy®?

Ultherapy е изключително успешна неоперативна процедура за стягане на кожата, която използва фокусирана ултразвукова енергия. Технологията нежно и неагресивно загрява тъканта на различна дълбочина, стимулирайки процеса на производство на собствен, свеж колаген. С тази терапия пациентите получават видимо стягане на кожата и контурите на лицето, шията и деколтето, само след една сесия. 

В Ultherapy харесвам най-много, че постигаме натурално видимо подмладяване, без операция. Виждам го в практиката си – буквално “консервира” младостта.

Това е причината много популярни личности да са почитатели на Ultherapy, например J Lo, Дженифър Анистън, Кортни Кокс и Ванеса Уилямс.

Нещо повече, мои колеги дерматолози от световни клиники също се подлагат на тази процедура, което говори много за ефективността ѝ.

Какъв е ефектът от Ultherapy и за кого е подходяща терапията?Какъв е ефектът от Ultherapy и за кого е подходяща терапията

Ефектът от неоперативната процедура достига до около 25-35% от този, който постигат пластичните хирурзи с операция. Това е доста сериозно стягане и подмладяване, без разрези и тежко възстановяване и дава изключителни резултати и за мъже, и за жени.

Пациентите могат да очакват от ултразвуковата процедура дефиниране на линията на челюстта, премахване на двойната брадичка, повдигане на веждите и бузите, изглаждане на бръчките по цялото лице, шия и деколте.

Най-добър ефект има за средната и долна част на лицето. През 2019-та американски колеги проведоха проучване, в което 85% от пациентите потвърждават за видимото стягане на бузите, контура на челюстта и шията.

Ефектът се подобрява най-изразено в първите 6 месеца, но стимулацията на естествения колаген продължава повече от година. Това освен подмладяване, означава и забавяне на процесите на стареене.

Най-добър е ефектът за хора между 35 и 55 г., защото по-рано рядко имаме масивна загуба на естествен колаген. След тази възраст по-подходящият избор обикновено е оперативният лифтинг, но Ultherapy има страхотно приложение и тук – за поддръжка на резултата от пластичната корекция.

Безопасен ли е ултразвуковият лифтинг?

Напълно безопасен е и няма медицински противопоказания.ultherapy-neoperativen-lifting

Това е единствената неинвазивна процедура за лифтинг, одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата (FDA).

Освен безопасна, е и комфортна за пациента.

Въпреки че ефектът е близък до този от оперативен лифтинг, тук разрези няма, работим с ултразвук, при това го контролираме, като следим показанията на монитор. Благодарение на възможността да използваме ултразвуков образ през цялата процедура имаме възможността да избегнем костите, нервите и кръвоносните съдове, което прави процедурата напълно безопасна и комфортна за пациента. А ние, лекарите, контролираме насочването на енергията, чрез гладка конзола и избираме най-подходящите места, където да я фокусираме, за оптимален резултат.

Разбира се, естетиката не е точна наука, затова е важен кой е специалистът, дори при толкова високотехнологична и безопасна процедура. Всяко лице има различни пропорции, кожата има индивидуални нужди и тук преценката на лекаря е много важна. Затова винаги съветвам да се доверявате само на сертифицирани дерматолози.

Още от създаването на VDerm с д-р Евгени Шарков държим на безкомпромисното качество, затова преди да предлагаме определена процедура, ние, заедно с целия си екип, се обучаваме при водещи световни специалисти. Такъв е случаят и с Utherapy – сертифицирани сме за оптималното и безопасно прилагане на терапията лично от д-р Daria Voropai, която посети клиниката за обучение.

Как преминава Ultherapy и има ли възстановителният период?

Започваме с консултация, за да уточним целите на пациента и какви резултати може да очаква. В деня на процедурата на почистено лице вашият дерматолог ще използва специален гладък накрайник, с който ще приложи ултразвуковата енергия на подходящите места и с оптимална интензивност. Целият процес отнема между 50 и 90 мин. и не е свързан с болка или дискомфорт. Дерматологът ще насочва ултразвука и ще усилва интензивността на местата, на които целим подмладяване. Чрез различни накрайници доставяме енергията на специфични слоеве тъкан – епидермиса – на 1,5 мм, дермата – на 3 мм, мускулите и подкожието – на 4,5 мм.ultherapy-neoperativen-lifting

Целият процес се контролира високотехнологично, следим показанията на специален ултразвуков монитор и адаптираме терапията към нуждите на пациента.

Възстановителен период няма, работим без разрези, шевове, болка и синини. Излизате от клиниката и можете да продължите с нормалния си график.

В редки случаи някои пациенти изпитват леко подуване или зачервяване, които преминават в рамките на от няколко часа до седмица. Но това е добър знак – означава, че произвеждате повече колаген и определено си струва краткия дискомфорт.

Препоръчвате ли съчетаването на Ultherapy с други процедури?

Имаме възможност да комбинираме различни технологии и инжекционни процедури за да постигнем най-добрите резултати и когато пациент дойде във VDerm търсейки решение, ние изготвяме индивидуален естетичен план, за да излезе от клиниката наистина удовлетворен. Нашите пациенти са изключително доволни от ефекта на ултразвуковия лифтинг, но както често се шегуваме с колегите, ние работим с “материали” на пациента и в естетиката няма универсално решение. Аз харесвам ефекта на комбинацията на различни високотехнологични терапии с Ultherapy, като Morpheus 8, FaceTite, PicoGenesis FX, Titan, или с инжекционни процедури, като колагено стимулиращи филъри и скинбустери. Също така е необходимо пациентите да приемат определени хранителни добавки след процедурата за максимални резултати.

Ultherapy® е ултразвукова технология за подмладяване, подходяща и за жени, и за мъже, без разрези и никакъв възстановителен период. Технологията е призната за златен стандарт в нехирургичния лифтинг и стягане на кожата, с доказани резултати само с една терапия.

Запазете час за консултация за Ultherapy® с д-р Ирина Шаркова и екипа ѝ на 070070150